I torsdags var der min fødselsdag og hvis det ikke var for corona, så havde dagen budt på en omgang status kl 5, efterfulgt af en meget lang arbejdsdag.
Men sådan blev det ikke.
Corona fylder nemlig stadig meget i alles hverdag. Jeg er stadig sendt hjem og må ikke arbejde, da mit arbejde søge om statens hjælpepakker. Derfor blev min fødselsdag helt anderledes, end hvad den ellers skulle have været.
Jeg fik lov til at sove “længe” – helt frem til kl 7. Jeg fik lov til at tulle rundt og hygge om morgenmaden, som bestod af en omgang Shakshuka med chorizo. En ret der bringe glade ferieminder frem og store smil på læberne.
Jeg fik også bagt bløde bamseboller, som vi spiste da ungerne kom hjem fra skole, samt en sund version af ‘den du ved nok’ kagen – opskrifter følger en af de næstkommende dage, og så blev der ellers bare hygget med familien, til den helt store guldmedalje.
En helt perfekt fødselsdag, hvis du spørg mig.
Shakshuka er yndlingsspise når vi er på ferie. Det er også yndlingsspise her hjemme – bevares, men det er bare ikke helt det samme, som når man sidder på en hyggelig lille fortovscafe i London, New York eller et hvilket som helst andet sted i verden, hvor stemningen er fantastisk og omgivelserne perfekte.
Men nu hvor vi ikke kan rejse ud i verden og få en omgang Shakshuka, så måtte jeg bringe verden til mig, hih.
Jeg piftede vores Shakshuka op med lidt chorizo, hvilket ikke hører hjemme i en klassisk Shakshuka – just so you know, men vi fik en mundvandsløbende Shakshuka med chorizo første gang vi var i New York, så den var nærmest selvskreven på min fødselsdagsmenu.
Retten kan indtages som både morgenmad, frokost og aftensmad. Den er super simpel at lave, smager fantastisk og imponere hver gang.
Prøv den!
Lækker opskrift på Shakshuka med chorizo
Print OpskriftIngredienser
- 1 spsk olivenolie
- 100g chorizo, skåret i små kvarte skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 spsk paprika
- 0.5 tsk stødt spidskommen
- 0.5 tsk friskkværnet peber
- 1 knsp salt
- 1 knsp cayenne peber, kan undlades
- 1 dåse hk. tomater, alternativt 500g passata
- 4 æg
- 50g feta, smuldret
- Friskhakket persille til pynt
Instruktioner
Varm olie op i en pande ved medium-høj varme.
Tilsæt chorizo, løg og hvidløg, og sauter i et par minutter til løgene er klare.
Tilsæt krydderier og peberfrugt, og sauter i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tomat og lad det simre i et par minutter ved medium-lav varme.
Slå æggene ud i saucen. Sæt låg på panden og lad det simre ved lav varme, til æggehviden er fast - det tager omkring 6 minutter.
Tag panden af varmen, drys med smuldret feta og pynt med friskhakket persille inden servering.
Server den farvefine Shakshuka med lidt ristet brød on the side.
Velbekomme.
Ingen kommentar