Bageværk/ Opskrifter

Smagsgode klassiske scones

scones

Der er intet som en klassisk scones. Du ved, sådan en helt klassisk Engelsk scones, med clotted cream og jam.

Scones bringer altid glade ferie minder med sig, og minder mig i den grad, om en omgang engelsk afternoon tea. R og jeg har fået afternoon tea et utal af gange. Jeg tror faktisk, at vi har fået det hver gang vi har været i London. Det hører på en eller anden måde, bare med til en tur til England.

Har du det også sådan?

I disse lockdown tider, hvor dagene flyder sammen og man – læs, jeg! bare går og venter på, at blive kaldt tilbage på arbejde, savner jeg virkelig at kunne rejse. Jeg sætter pludselig ekstra stor pris på, alle vores mange familie ferier og forlængede weekender i udlandet. Jeg glæder mig som et lille barn til, at verden igen åbner og vi frit kan rejse rundt – realistisk set, går der nok en del år før vi igen kan det, men så er det godt, at jeg kan klynge mig til alle vores mange gode minder.

Desuden bliver tid en mangel varer om blot 3 uger, når vi overtager nøglerne til vores nye hus og jeg formegentligt, bliver kaldt tilbage på arbejde samtidig med overtagelsen. Vi skal igang med en større renovering, så der bliver næppe tid eller penge til, at rejse verden rundt de næste par år.

klassiske scones

Da jeg allerede nu ved, at tiden bliver knap, er jeg gået igang med at fylde vores fryser med alverdens lækre sager, så vi ikke skal tænke for meget over madlavning i den travle periode.

Jeg har derfor lavet en ordentligt portion af disse super lækre og klassiske scones. De smager helt vidunderligt og er dejlig nemme at lave. De er perfekte som snack, til en omgang hygge eller til ungernes 10-mad, hvis de skal have lidt lækkert med.

Prøv dem.

Smagsgode klassiske scones

Print Opskrift
Serveringer: 12-16 stk

Ingredienser

  • 380g hvedemel
  • 65g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk bagepulver
  • 0.5 tsk natron
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 170g smør, koldt
  • 2.5 dl kærnemælk
  • 1 æg + 1 æg til pensling

Instruktioner

1

Rør alle de tørre ingredienser, minus chokoladen, godt sammen i en skål.

2

Smuldre smøret i blandingen, til det har størrelse som ærter.

3

Tilsæt kærnemælk, æg og chokolade, og saml dejen - der skal ikke røres i dejen, den skal blot samles.

4

Kom dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 2, og form 2 cirkler eller 2 firkanter med hænderne. De skal have en tykkelse på 3-4 cm. Skær cirklerne ud i 8 lige store stykker, eller firkanterne ud i 6 lige store stykker. Placer dem med godt mellemrum, på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

5

Pensl dem med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 12-15 minutter, eller til de er let gyldne.

6

Lad dem afkøle på en bagerist i 20 minutter, og nyd dem mens de stadig er lune.

Nyd de lune scones med en omgang clotted cream og syltetøj – mums.

Rigtig god fornøjelse.

Smagsgode klassiske scones

Prøv også mine fantastiske scones med chokolade.

Ingen kommentar

Skriv et svar