Aftensmad/ Opskrifter

Smagsgod og farvefin bygotto med brunede løg

Smagsgod bygotto med brunede løg

A ønskede igen igen, i sidste uge, at få ærtebygotto til aftensmad. Hun er total pjattet med bygotto og ligeså er jeg. Resten af familien er dog lidt træt af, at skulle have ærtebygotto hver anden uge, når A har maddag.

Så istedet for den sædvanlige ærtebygotto, lavede vi den lækreste bygotto med brunede løg. Mums for en herlighed!

lækker bygotto med brunede løg

Ikke nok med, at det smager helt vidunderligt – især hvis du ligesom jeg, har en forkærlighed for brune løg, så er det også en super nem ret at lave.

Det er en perfekt ret på kolde dage, hvor comfortfood er at foretrække, eller som lækker spise, når du får gæster og det godt bare må være nemt, men stadig lækkert og imponerende.

Det er blevet en klar favorit her hjemme, så nu får den klassiske ærtebygotto kamp til stregen, heh.

Smagsgod bygotto

Smagsgod bygotto med brunede løg

Print Opskrift
Serveringer: 4 pers.

Ingredienser

  • Løgkompot:
  • 400g løg, grofthakket
  • 30g smør
  • 0.5 tsk salt
  • Bygotto:
  • 300g perlebyg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 190g Ravost
  • Æbledikke
  • Topping:
  • Syltede rødløg
  • 40g hasselnødder, ristede og grofthakkede
  • Brøndkarse

Instruktioner

1

Løgkompot: Smelt smør i en gryde over medium-høj varme og tilsæt løg og salt.

2

Skru ned til medium varme og steg løgene til de er møre og begynder at have en sammenhængende konsistens.

3

Bygotto: Kom perlebyg og boullion i en gryde og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme når perlebyggen koger. Lad det koge ind, imens du røre rundt af og til, så det ikke brænder på.

4

Tilsæt løgkompotten til perlebyggen + yderligere 2 dl vand. Lad det koge op imens du røre rundt.

5

Tilsæt ravost når grøden stadig er let flydende. Skru ned til medium-lav varme og lad simre, til grøden har samlet sig og har en lækker let og cremet konsistens.

6

Smag til med æbleeddike, salt og peber.

7

Server din bygotto, toppet med syltede rødløg, ristede hasselnødder, brøndkarse og friskkværnet sort peber.

Nyd den lækre bygotto i godt selskab og eventuelt med et glas hvidvin on the side.

Rigtig god fornøjelse.

Smagsgod bygotto med brunede løg

Ingen kommentar

Skriv et svar