Aftensmad/ Madpakke hits/ Opskrifter

Små spicy pandekager med pocheret æg, avocado og ristede cashewnødder

Små spicy pandekager med pocheret æg, avocado og ristede cashewnødder

For filan, hvor er vores hverdag bare blevet vendt total på hoved her hjemme. Jeg kan godt mærke, at vi lige skal til at vende os til de nye rutiner, som vi er ved at indarbejde her hjemme. Det er utrolig så meget det kan betyde for ens hverdag, når ens partner starter nyt arbejde. Vi har altid været så priviligerede at have 2 biler, men i øjeblikket har vi kun 1, som jeg har kørt i det sidste halve år, da Rasmus ikke har haft behov for bilen. Men nu hvor Rasmus har fået arbejde i Roskilde, er rollerne byttet om, da han har mest brug for bilen. Jeg tager mig derfor til takke med min cykel, som jeg ellers skal love jer for, er blevet brugt flittigt de sidste par dage.

Jeg har det helt fint med at cykle på arbejde, nu hvor vejret er begyndt at blive lidt mildere i det, eller det bilder jeg ihvertfald mig selv ind at det er, for det har satme været koldt, at cykle de sidste 2 dage. Skulle det gå hen og blive helt skørt med vejret, har jeg heldigvis mulighed for at tage toget, men jeg er lige en tand for stædig til at hoppe på toget, så jeg ender altid med at cykle hele vejen. Jeg har faktisk også brug for at få alle de mange kilometer i benene, hvis jeg skal nå at være klar til den mini triathlon som jeg skal deltage i til juni.

Når men anyhow, det skulle jo ikke handle om mit forhold til min cykel, hih. Det skulle handle om min frokost, som i dag bestod af noget helt nyt, nemlig de her lækre madpandekager, som egentligt er en form for sund amerikansk madpandekage. Føj for den lede hvor var de bare alt for lækre! Det der med at tømme køleskabet og se hvad man kan få ud af det, er egentligt slet ikke en dårlig ide.

Pandekagerne er lette og luftige, mætter dejligt og smager himmelsk, ja ihvertfald hvis jeg selv skal sige det, hih. De tog ingen tid at lave og kræver ikke de store køkkenfærdigheder at lave, så der er ingen undskyldninger for, at springe denne lækre opskrift over. Jeg tror faktisk at jeg skal lave lidt ekstra næste gang, for de vil være perfekte i ungernes madpakker.

opskrift på lækre madpandekager

Opskrift på små krydrede madpandekager.

Du skal bruge følgende: 

 • 1 dl rugfalger
 • 1 æg
 • 2 æggehvider
 • 1 dl mælk, eller mandelmælk
 • 0.5 dl vand
 • 60g kartoffel, kogt
 • 1 tsk pesto
 • 0.5 stk hvidløgspulver
 • 0.5 tsk løgpulver
 • 0.5 tsk chiliflager
 • 1 tsk paprika

Sådan gør du: 
Kom alle ingredienserne i en skål og blend det med en stavblender.
Steg pandekagerne i lidt kokosolie på en varm pande. Har du en non-stick pande, så kan de også steges uden nogen former for fedtstof på panden. Tip! Lav dine pandekager små i størrelsen, så er de lettere at vende på panden.

Server pandekagerne mens de stadig er varme og top dem, med hvad du nu lige har i køleskabet af grønsager, kød eller andet lækkert. Jeg spiste de lækre pandekager toppet med et pocheret æg, avocado og ristede cashewnødder, for hvem elsker ikke et lækkert pocheret æg ? Ja jeg er ihvertfald fan!

Du kan med fordel tilføje eller erstatte krydderierne i denne opskrift. Opskriften er en egentlig bare en rigtig god guideline, til at lave en lækker omgang sunde madpandekager, som kan spises både til frokost eller aftensmad.

lækker opskrift på sunde krydrede madpandekager

Ingen kommentar

Skriv et svar