Jeg sidder og drømmer mig væk til varmere himmelstrøg, imens jeg sidder med en god podcast i ørene. En nødvendighed, for at komme igennem den næste time og for at lukke larmen fra vores 3 unger ude.
De larmer simpelthen så meget idag….
Når men nu skulle det jo ikke handle om mine larmende børn, men derimod om de lækre Philly cheesesteak sandwich. En sandwich der i den grad giver store smil på læberne og bringer søde ferieminder frem.
Vi fik de lækreste Philly cheesesteak sandwich, nærmest i hver by vi var i, da vi kørte langs østkysten i USA tilbage i 2018. Så vi har prøvet en del forskellige, men fælles for dem alle er, at det er en fedtet kolesterol bombe, der smager vidunderligt.
Jeg har her lavet min fortolkning af en lækker og fedtet Philly cheesesteak sandwich. Jeg har bagt mit eget brød, men skal det gå hurtigt, så køber vi brødet istedet.
Det er en nem opskrift som alle kan være med på og en opskrift, der er perfekt mod tømmermændende, især hvis du lige tilføjer lidt ekstra ost – mums!
Philly Cheesesteak
Print OpskriftIngredienser
- 1 spsk olivenolie
- 500g ribeye eller flanksteak, skåret i tynde strimler
- 0.5 tsk groft salt
- 0.5 tsk friskkværnet peber
- 1 spsk smør
- 3 stort løg, hakket
- 8 store skiver cheddar
- 4 aflange bløde brød
- 30g smør, stuetemperatur
- 1 fed hvidløg, presset
- 8 spsk mayo
Instruktioner
I en lille skål røres smør og hvidløg godt sammen. Stil herefter til side.
Sauter løg på en pande ved medium varme, i 1 spsk smør, til de er blevet bløde og har fået farve. De skal være let brune og karamelisserede. Tag dem herefter panden.
Stil panden tilbage på blusset, tilsæt 1 spsk olie og steg kødet ved høj varme. Krydder med salt og peber, og lad det stege til kødet har fået farve og en lækker stegeflade.
Tilsæt herefter de karamelisserede løg og vend det hele godt sammen.
Lun brødet i ovnen ved 170 grader i 5 minutter og flæk herefter på langs, men uden at skære brødet helt igennem.
Smør brødene med den hjemmelavede hvidløgsmør på begge sider, efterfulgt af mayo.
Læg 1 skive ost på hver side af brødet og fyld med kød og karamelisserede løg. Klap sammen og stil på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kom dine Philly Cheesesteak tilbage i ovnen i 5-10 minutter til osten er smeltet.
Noter
Jeg kom kødet i fryseren i 45 minutter, inden jeg gik igang med at skære det ud. Dette gør, at det er nemmere at skære kødet i tynde strimler.
Nyd den lækre sandwich i godt selvskab og med din favorit sodavand on the side – perfekt tømmermands kombi.
Velbekomme.
Ingen kommentar