I søndags forkællede jeg familien, med disse syndige delux fastelavnsboller. Fastelavnsbollerne er enlig vandbakkelser, fyldt med en lækker prikket vaniljeflødecreme, samt en herlig brombærkompot. En bid af denne syndige fastelavnsbolle, er ligesom en bid af himlen! Der er intet som en lækker fastelavnsbolle, på en kedelig grå søndag. Prøv dem, du og din familie vil elske dem.
Fastelavnsbollerne var et kæmpe hit, især hos ungerne, så de står på menuen igen, inden for kort tid. Jeg har nemlig lidt forskellige ideer til andet fyld, som der skal leges lidt med. Jeg skal nok holde jer opdateret. De var enlig ret nemme at lave, så lad dig endelig ikke skræmme af ordet, vandbakkelse.
Her hjemme elsker vi, at guffe kage på en grå og kedelig søndag, i selvskab med en god film i flimmeren og en kop varm kakao med flødeskum, ja eller en god kop the, det kan også gøre det, hih. Der er intet som søndagshygge i sofaen, med dyner og en god portion kærlighed, det kan man aldrig få for meget af. De dage burde man have nogle flere af.
Du kan selv variere fyldet i dine fastelavnsboller, så hvis du ikke er til brombærkompot, så kan du med fordel erstatte det, med en lækker æble, hindbær, rabarber eller blåbærkompot. Vaniljecremen kan erstattes af en lækker bærmousse eller chokolademousse. Ja, det er kun fantasien der sætter grænser.
Opskrift på syndige delux fastelavnsboller.
Denne opskrift gav 5 store fastelavnsboller.
Du skal bruge følgende til vandbakkelser:
50g smør
1 dl vand
1 knsp salt
1 tsk sukker
50g hvedemel
2 æg
Sådan gør du:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt vand. Lad det koge op i gryden.
- Tilsæt salt, sukker og mel under omrøring.
- Rør rundt i dejen i ca 2-3 minutter, stadig ved høj varme.
- Lad dejen køle lidt af i gryden og rør i gryden af og til.
- Rør et æg i dejen ad gangen. Rør ægget helt ind i dejen, inden du tilsætter det næste æg.
- Brug en ske til at forme fem runde vandbakkelser på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dine vandbakkelser kan falde samen.
Du skal bruge følgende til vaniljeflødecremen:
2 dl mælk
2 spsk sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
2 spsk maizena
2 æggeblommer
+ 1/4 piskefløde
Sådan gør du:
- Pisk vaniljekorn, sukker, maizena og æggeblommer sammen i en skål.
- Bring mælken i kog og tilsæt æggemassen under konstant piskning. Kog din vaniljecreme igennem i et par minutter, mens du fortsat pisker.
- Lad cremen køle helt af, imens du rør i den af og til.
- Pisk fløden til en stiv flødeskum og vend den, med den kolde vaniljecreme.
Du skal bruge følgende til brombærkompot:
100 g brombær – Jeg brugte dem fra frost
1 spsk vand
2 spsk sukker
Sådan gør du:
- Kog bær, vand og sukker hurtigt op og lad det koge i 3-4 minutter.
- Køl brombærkompotten af.
Sådan samler du dine fastelavnsboller:
- Halver vandbakkelserne.
- Kom en teske brombærkompor i bunden og top med vaniljeflødecremen.
- Drys dine fastelavnsboller med lidt flormelis. Du kan også toppe dine fastelavnsboler med en lækker chokoladeglasur eller måske en fin swirl af flødeskum.
Opbevar dine fastelavnsboller på køl, hvis de ikke skal serveres med det samme.
Ingen kommentar