Ferien er slut og vi er for alvor tilbage i DK, ja det har vi faktisk været i nogle dage efterhånden, helt præcis i 1 uge – men hvem tæller?! Det har virkelig været hårdt, at komme hjem igen. Man glemmer virkelig hurtigt, hvor presset hverdagen her hjemme egentlig er – vores er ihvertfald ret så presset. Jeg kan slet ikke vente, til at ungerne har ferie fra skole og sport, så vi kan få nogle rolige hverdage – bare for en stund, indtil at det igen går løs efter sommer, og denne gang med lidt ekstra run på – can’t wait, eller noget.
Når, men nu var det egentlig den her ret så lækre brownie det skulle handle om, og ikke hvor nederen jeg synes det er, at være hjemme igen efter 5 ugers ferie. Efter 5 ugers ferie, hvor jeg ikke har stået i et køkken, var det på tide, at komme tilbage til grydeskeerne. Nøj hvor var det skønt, at tulle rundt ude i mit eget køkken igen, og bare tømme hoved for ideer. Denne gang blev det til en syndig brownie og en af de lidt sundere af slagsen. Det er en brownie uden mel, æg, sukker og alt andet der normalt ellers hører sig til en brownie. Denne er lavet på bønner, faktisk lyse bønner, jeg var for doven til at gå ned og handle, så jeg tømte istedet køleskab og skabe, hvilket endte ud i et ret så lækkert resultat, hvis jeg selv skal sige det.
Det er en super nem opskrift, som alle kan være med på. Du behøver derfor ikke have nogle særlige køkkenfærdigheder, for at kunne kreere det her lækre monster af en brownie. Udover at den er nem at lave, så tager det heller ingen tid, det der tager længst tid, er at lade kagen hvile – vigtigt step! det er faktisk også det sværeste step. Det er ikke nemt, at holde fingrene fra noget så syndigt, som denne brownie, hih, men den bliver altså ekstra god, efter et par timer på køl, så den rigtigt kan nå at sætte sig og smagen virkelige kan komme frem.
Det er en blød og lækker kage, med tendens til den lidt klæge side – absolut ikke dårligt. Den smager fantastisk og jeg elsker især, at man kan fornemme den lækre smag af både chokolade og banan. Bananerne giver den naturlige sødme til kagen, så hvis du ikke er helt så god til bananer, så brug nogle bananener der ikke er overmodne, så dæmper man naturligt lidt for smagen af banan og dens sødme. Hvis du er en topping gris, så lav en dobbelt portion, man skal nemlig aldrig gå ned på topping, heh. Trods kagen har en dens konsistens, så ligger den let i maven og dæmper trangen til andre søde sager – win win siger jeg bare, så lad dig endelig ikke snyde, af det lidt tunge udseende.
Hvis man ikke kan tåle nødder, så drop nødderne og tilsæt store chokolade chunks istedet, mums. Hasselnødderne kan også med fordel erstattes af andre nødder, og det er den perfekte kage for gluten allergikere.
Ingredienser
- Til brownie:
- 3 bananer, gerne overmodne
- 1 dåse bønner
- 8 spsk kakao
- 3 spsk peanutbutter
- 2 spsk kokosolie
- Saften fra 1 appelsin
- 1 tsk bagepulver
- 12 dadler, uden sten
- 1 dl hasselnødder, grofthakket
- 1 knsp salt
- Til topping:
- 12 friske dadler, uden sten
- 4 spsk peanutbutter
- 8 spsk vand
- Bær til pynt
Instruktioner
Kom alle ingredienserne til dejen, ved undtagelse af de grofthakkede hasselnødder, i en foodprocessor eller blender. Blend det hele til en glat og jævn dej.
Vend de grofthakkede hasselnødder i dejen og kom dejen i en springform på 20 cm, beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 35-40 minutter.
Lad kagen afkøle på en bagerist. Imens laves toppingen.
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til en helt glat og silkeblød topping.
Fordel den silkebløde topping, på den afkølede brownie.
Stil kagen på køl i mindst 2 timer og gerne natten over, så den rigtig kan sætte sig.
Pynt med masser af friske bær.
Noter
Det er bedst at bruge sorte- eller kidney bønner. Af mangel på samme, kan kagen godt laves på lyse bønner, without any problems.
Hvis du ikke allerede har alle ingredienserne hjemme i skabet, så skynd dig ud og køb dem, så du kan komme igang med opskriften. Den er fantastisk!
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar