Efter 2 hektiske uger og en lang påskeferie, med alt for meget mad, druk og skønt selvskab, er det altså skønt med en fri weekend, hvor alt forgår i et ubeskrivelig langsomt tempo! Langsomme morgener med friskbagt boller til morgenmad, let frokost på terrassen i det gode vejr, mens ungerne leger i haven og rolige aftener med lækker tapas og iskoldt rosé. Denne type weekender er jeg kæmpe fan af, da vi virkelig får nydt hinanden, på en helt anden måde. Jeg bliver fyldt med ny energi til den kommende uge, der bliver endnu en af de travle af slagsen.
Når jeg laver tapas, laver jeg altid mange forskellige små retter, men en ting der er fast på menuen når vi spiser tapas, er disse lækre og saftige dadler i baconsvøb. Den søde og saftige dadel kombineret med den salte bacon er en himmelsk kombination, der smager ubeskrivelig godt. Det er uden tvivl en top lækker tapas ret, som jeg er sikker på, at du og dine gæster vil elske. Jeg laver altid en kæmpe portion, da vores unger virkelig tager for sig, af disse herligheder. Hemmeligheden bag denne ret, er at bruge nogle af de store og saftige dadler, samt ikke at spare på den salte bacon.
Du skal bruge følgende til 10 stk:
- 10 friske dadler – udstenet
- 10 stykker bacon
Rul 1 stykke bacon om hver af dadlerne. Bemærk! Det vil måske virke af meget bacon rundt om dadlen, men det er netop dette der giver den ekstra gode smag, samt det er med til, at holde dadlen saftig.
Sæt de baconsvøbte dadler på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bag dadlerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til baconen er sprød og lækker.
Server de skønne dadler i baconsvøb, imens de stadig er varme.
Ingen kommentar