Jeg har længe haft lyst til en “klam” kage. Der er så sindsyg mange kager, at det er svært at vælge, derfor besluttede jeg mig for, at kaste mig ud i noget helt nyt.
For en del tid tilbage, faldt jeg over et billede på nettet, af en chokoladekage der var toppet med cookie dough, siden da har jeg haft denne kage i tankerne. Derfor var det oplagt for mig, at kaste mig over dette projekt.
Kagen blev meget bedre end jeg havde forventet! Hvis du har en svaghed for cookie dough, så er denne opskrift med garanti noget for dig. Kagen er en lækker svampet chokolade brownie, der i sig selv får mundvandet til at løbe. Så det at kagen lige er toppet med cookie dough, gør den til en meget syndig kage i verdens klasse, hvis I spørg mig. Ungerne og manden har godkendt kagen og rost den til skyerne. Det er bestemt ikke sidste gang, at den kage bliver lavet!
Du skal bruge følgende til brownie kagen:
- 70g mel
- 1/2 tsk salt
- 3 spsk kakao
- 110g smør
- 100g mørk chokolade
- 200g sukker
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 3 æg
Sådan gør du:
- Bland mel, kakao og salt sammen i en skål og sæt til side.
- Smelt chokoladen og smøren sammen over vandbad. Bland 100g sukker (mens det stadig er over vandbad) i chokoladeblandingen og rør godt sammen.
- Fjern skålen fra vandbadet og rør vaniljen i. TIP! Hæld blandingen over i en større skål, hvis du ikke har brugt en stor skål til vandbadet.
- De sidste 100g sukker piskes sammen med æg i en skål.
- Hæld langsomt halvdelen af æggeblandingen i chokoladeblandingen, imens du konstant rør i skålen.
- Resten af æggeblandingen piskes til en tyk og hvid skum med el-pisker. Det tager gerne et par minutter.
- Vend forsigtigt den lyse æggeskum i chokoladeblandingen.
- Vend forsigtigt melblandingen i chokoladeblandingen.
- Fordel dejen i 4 ens forme. Hvis du ikke har 4 ens forme, kan kagen også bage i 1 bageform og flækkes til bunde når kagen er afkølet. Du skal bare være obs på, at kagen skal bages i længere tid. TIP! Ønsker du en stor kage med cookie dough topping, benyttes der blot en stor bageform.
- Dejen bages i en 180 grader forvarmet ovn i ca 15 minutter. Husk at alle ovne bager forskelligt, så bagetiden kan variere. Kagen er færdig når der ikke sidder krummer på en tandstik.
- Lad kagen køle helt ned.
Du skal bruge følgende til cookie dough fyldet:
- 200g blødt smør
- 100g sukker
- 150g farin
- 1,5 dl mælk
- 2 tsk vanilje ekstrakt
- 260g mel
- 1 tsk salt
- 150g mørk hakket chokolade
Sådan gør du:
- Pisk smør, sukker og farin sammen til en lys og luftig frosting.
- Mælk og vanilje tilsættes gradvist til frostingen.
- Tilsæt gradvist mel og salt, imens der piskes på lav hastighed.
- Når dejen er ensartet tilsætte den hakkede chokolade.
- Når kagen er kold, lægges kagen sammen med det lækre cookie doug fyld. TIP! Har du valgt at lave 1 stor kage, så skal toppingen blot fordeles i et jævnt lag på toppen af kagen, og så er den klar til servering.
Du skal bruge følgende til chokolade topping:
- 100g mørk chokolade
- 0.5 dl fløde 38%
Sådan gør du:
- Chokolade smeltes over vandbad og fløden tilsættes gradvist til den smeltede chokolade.
- Smør chokoladen ud på toppen af din kage, i et jævnt lag.
- Pynt kagen som lyster, og så er kagen klar til servering.
Rigtig god fornøjelse med at lave denne himmelske kage.
16 Kommentar
Sine
5. august 2015 at 23:16Sikke en lækker opskrift! Hvor mange personer tror du kagen kan række til?
Camilla
15. august 2015 at 19:37Hej Sine
Den er meget høj så jeg vil skyde på, at der i hvertfald er til 14-16 personer, alt afhængig af hvor store stykker I selvfølgelig spiser 🙂
Venlig hilsen Camilla
Lene
11. august 2015 at 21:37Hvilken diameter soringform bruges til at bage de 4 indeviduelle bunde?;)
Camilla
15. august 2015 at 19:40Hej Lene
Jeg har bagt bundene i Wilton easy layers forme og de måler ca 15 cm 🙂
Venlig hilsen Camilla
Jeanette bugge
26. februar 2016 at 13:57Kan man mon bruge cookie dough fyldet imellem to almindelige chokolade bunde, og så toppe med chokoladeganache som en slags glasur? 🙂
Camilla
26. februar 2016 at 15:48Hej Jeanette
Ja det kan man bestemt 🙂 Måske du så bare skal halvere portionen af cookie dough fyldet, alt efter hvor store du laver dine chokoladebunde. Opskriften giver nemlig en STOR portion cookie dough fyld, mums 🙂
Venlig hilsen Camilla
Jeanette
3. marts 2016 at 23:05Tak 🙂 kan jeg mon lave fyldet og ligge den sammen imorgen, samt ligge ganeshe på imorgen også? Den skal først spises lørdag.
Camilla
4. marts 2016 at 19:18Ja det kan du sagtens, bare sørg for at tage den ud af køleskabet, et par timer før den skal serveres. Ellers så er cookie dough fyldet ret hårdt og det er ikke så sjovt at spise 🙂
Lone Grønnemark
26. februar 2016 at 15:19Har fuld gang i den lækre kage. Umiddelbart lyder 260 gram mel af meget i fyldet,så vil lige være 1000 % sikker
Camilla
26. februar 2016 at 15:52Hej Lone
Den er god nok med 260 gram mel i cookie dough fyldet 🙂 Det er en “rigtigt” portion cookie dough og ikke en cookie dough frosting, hvor mængden af mel ville være betydelig reduceret. Jeg håber det giver mening ? 🙂
Venlig hilsen Camilla
mette
26. februar 2016 at 17:59hvis jeg bager kagen i en 24 cm form, tror du så den bliver høj nok til jeg kan flækken den til tre bunde?
Camilla
26. februar 2016 at 20:02Jeg tror desværre kun at den vil blive høj nok, til at den kan flækkes en enkelt gang, men det afhænger selvfølgelig af hvor tykke du vil have bundene 🙂
mette
26. februar 2016 at 17:59– og tror bundene vil gå med chokolade og hindbær creme?
Camilla
26. februar 2016 at 20:02Ja bundene vil også være rigtigt lækre til chokolade og hindbær creme. Mums det lyder lækkert 🙂
Mie
5. december 2017 at 15:52Hvor stor mon formen skal være, hvis man bager den i et lag, og ikke ønsker at dele kagen?
Camilla
5. december 2017 at 18:20Hej Mie
Så ville jeg nok lave den, i en form på omkring 20×30 cm og så bare holde lidt ekstra øje med den, under indbagningen 🙂
Mvh Camilla