Sommer og sol eller mangel på dette gjorde, at denne sindsyg lækre jordbærtærte kom på bordet, til Linus fødselsdag i torsdags. Når vi ikke kan få sol og varme, må vi jo selv forsøge at skabe, en hyggelig sommerstemning og så skal der altså jordbærtærte til.
For mig er jordbærtærte indbegrebet af Danmark, sommer, hygge og ekstra forkælelse. Jeg tror det har en del med min barndom at gøre, at jeg har et sådan. Min mor eller far købte altid en stor jordbærtærte, når vi skulle forkæles lidt ekstra om sommeren. Det var og er stadig en af mine absolut favorit kager. Denne kage er efter min mening, langt bedre end den man køber hos bageren og så er den faktisk ret nem at lave. Den smager skønt og friskt og vækker altid stor begejstring, blandt vores gæster. Hvem elsker ikke en god jordbærtærte ?
Tærtebunden og vaniljemoussen smager himmelsk, hvis i spørg mig. Tærtebunden er en lækker let svampet mazarin bund, toppet med et tyndt lag mørk chokolade. Vaniljemoussen har en lækker konsistens og en rigtig god smag, af vanilje. Alle disse komponenter spiller helt fantastisk sammen og jeg er sikker på, at tærten også vil smage helt fantastisk, med andre frugter eller bær. Jeg har ihvertfald tænkt mig, at forsøge mig lidt frem og tilbage, med andre frugter/bær og se om det vil vække lige så stor begejstring hos familien.
Opskrift på nem og lækker jordbærtærte ala Camilla.
Du skal bruge følgende til bunden:
- 250g marcipan
- 250g sukker
- 250g blødt smør
- 3 æg
- 65g mel
- 100g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Ælt sukker og marcipan godt sammen.
- Tilsæt den bløde smør lidt efter lidt og ælt det hele rigtig god sammen.
- Pisk æggene i et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
- Vend tilsidst melet i dejen.
- Bag kagen ved 175 grader i en tærteform, til den er fast og gylden. Det tager ca. 25-30 min. TIP! Husk at alle ovne varme forskelligt, så bagetiden kan variere.
- Når kagen er helt afkølet, smeltes chokoladen og fordeles i et jævnt lag på kagebunden.
Du skal bruge følgende til vaniljemoussen:
- 3 blade husblas
- 2 pasteuriseret æggeblommer
- 45g sukker
- 1.3 dl mælk
- 1 vaniljestang
- 1.5 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftigt masse.
- Hæld mælken i en gryde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Vaniljekorn og den tomme vaniljestang kommes i mælken.
- Bring mælken i kog og kog i et par minutter. Fjern vaniljestangen.
- Sæt skålen med æggemassen over vandbad og pisk den varme mælk stille og roligt i, mens du konstant pisker. Pisk indtil cremen tykner.
- Smelt den udblødte husblas i den varme creme og pisk indtil det er helt opløst. Sæt cremen til afkøling.
- Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i den afkølet vaniljecreme.
- Fordel vaniljemoussen over tærtebunden og sæt den på køl til vaniljemoussen har sat sig. TIP! Dette tager mindst 5 timer, men gerne længere.
Andet du skal bruge:
- 1 bakke jordbær
Når vaniljemoussen har sat sig, er kagen klar til at blive pyntet med friske jordbær. Når kagen er pyntet med jordbær, er den klar til at blive serveret. Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar