Når man har plukker 1.6 kg jordbær, så er der altså dømt jordbærfest. Vi plukkede jordbær i lørsdags og til dessert, spiste vi friske jordbær med fløde og så aftalte vi, at spise amerikanske pandekager med jordbær til morgenmad søndag. Engang imellem er det vel ok at synde og især når det er på denne måde, hih.
Jeg er kæmpe fan af små tykke pandekager, som samtidig er luftige og velsmagende. Pandekagerne serveres med lige netop det tilbehør du ønsker. Nogle af mine personlige favoritter er, at servere med friske bær og chokolade sauce, frisk frugt og hjemmelavet vanilje eller frugtsirup. En rigtig god klassiker er, at servere dem med sirup og en klat smør, mums. Denne udgave går man altså aldrig galt i byen med!
Denne opskrift er utrolig lækker og ikke mindst, er den super nem at lave. Det er en rigtigt god basis dej, hvor du kan tilføje most banan, så du får en lækker smag af banan i dine pandekager. Du kan også tilføj en håndfuld blåbær i dejen, så får du nogle rigtig lækre blåbær pandekager, ja mulighedere er mange.
Du skal bruge følgende:
- 4 dl kærnemælk
- 1 æg
- 250g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 spsk sukker
- 0.5 tsk salt
- kornene fra 1 vaniljestang
- 50g smeltet smør
Sådan gør du:
- Pisk æg og kærnemælk sammen.
- Tilsæt de tørre ingredienser gradvist til kærnemælksblandingen.
- Tilsæt tilsidst den smeltede smør.
- Steg pandekagerne i lidt smør på en varm pande.
Server pandekagerne mens de stadig er varme. Rigtigt god fornøjelse.
Ingen kommentar