De her foccasia boller har jeg lavet sammen med vores ældste søn. Han ville gerne havde nogle små pizzaer med i madpakken, så det lavede vi da selvfølgelig til ham.
De smagte simpelthen så skønt og har holdt sig friske og saftige i flere dage, hvilket var præcis det reultat jeg håbede på. Kian og de 2 andre unger, vil kun spise pizza med skinke og ost, så det er ikke fordi fyldet på dem er videre inspirerende, det er blot en klassiker alle kender. Du kan benytte lige præcis det fyld du ønsker, jeg elsker at eksperimentere lidt med fyldet til Rasmus og jeg.
Denne portion gav 6 foccasia boller, du kan også vælge at lave dem lidt større, så du har til 4 eller 5 dages frokost. Jeg opbevarer altid mit hjemmebagte brød, i de der smarte zipper poser fra Ikea. Det har jeg erfaret er med til at holde brødet frisk i længere tid, måske det bare er indbildning, hih.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 250g pizzamel – Jeg bruger det fra Rema1000
- 50g gær
- 25g smeltet smør
- 35g olie
- 125g mælk
- 7g sukker
- 10g salt
Sådan gør du:
- Lun mælken.
- Smuldre gæren og opløs den i den lune mælk.
- Tilsæt olie og smør.
- Tilsæt resten af ingredienser og lad dejen køre i køkkenmaskinen ved mellem hastighed i ca 20 min, så den er godt æltet igennem. Dette er meget vigtigt.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
- Form dejen til 6 flade boller og lad dem hæve tildækket i yderliger 30-45 minutter.
- Kom dit foretrukne fyld på bollerne.
- Bag dem i en forvarmet ovn i ca 10 minutter ved 200 grader.
Rigtig god fornøjelse.
2 Kommentar
Maria Lippert
29. september 2019 at 16:53Kommer du dem i køleskabet? Mine skal gerne holde sig friske i 3 dage😊
Camilla
15. oktober 2019 at 11:01Hej Maria
Nej jeg kommer dem ikke på køl, det synes jeg personligt tørre dem hurtigt ud. Jeg opbevarer dem i en lukkes beholder eller i en zip pose fra Ikea ved stuetemperatur, så holder de meget længere uden at blive tørre 😊
Mvh Camilla