Her hjemme elsker vores unger figenstænger og figenpålæg, derfor var der ret oplagt selv, at lave det fra bunden af. Det er simpelthen så skønt, at man kan lave sådan noget selv, så man helt selv kan styrer mængden af sukker m.m. Det jeg enlig er mest vild med er, at man kan tilfører lige præcis det man selv ønsker, så man kan få lidt varieret smag.
Jeg har tilført lidt appelsinskal, appelsinsaft og lidt kakaopulver, til denne portion figenpålæg. Næste gang vil jeg lege med lidt andre smagvarianter, men denne variant blev altså ret så skøn. Den har en lækker smag af figen, med en skøn afrundet smag af appelsin og så kan man lige ane den søde chokoladesmag fra kakaopulveret. Tilføjelsen af appelsin giver figenpålægget en herlig friskhed, som leder ens tanker hen på sol og sommer. Ja man bliver faktisk helt glad i låget af det. Jeg er sikker på, at det bliver et hit til madpakkerne og til en hurtig lille snack her hjemme, når ungerne trænger til en lille lækker treat.
Opskrift på hjemmelavet figenpålæg.
Du skal bruge følgende:
300 g tørrede figner
Skallen fra 1 appelsin
Evt. saften fra 1 appelsin
2 spsk kakao
1 knsp salt
Sådan gør du:
- Klip stilkene af fignerne.
- Blend figner, appelsinskal, kakao og salt. Kom lidt saft fra appelsinen i, hvis du ønsker, at dit figenpålæg skal være ekstra smørbart. TIP! Jeg brugte saften fra 1 appelsin og fik en rigtig god konsistens.
- Opbevar dit figenpålæg i en tætsluttet beholder på køl.
Ønsker du en portion helt plain figenpålæg, så undlad appelsinskal, appelsinsaft og kakaopulver. Hvis du bruger meget tørre figner, kan du overhælde dem med kogende vand og lade dem trække 3-4 minutter, inden du blender dem.
Ingen kommentar