Linsesuppe er en total undevurderet spise, som smager helt igennem fantastik. Hvis du ikke har spist det før, så tænker du sikkert, hmm nej tak, men hey, det skader ikke at prøve noget nyt. I sidste uge stod der linsesuppe på menuen i følgeskab med et lækkert foccacia brød. Rasmus kammerat ringede og inviteret sig selv på aftensmad, og da han hørte at menuen stod på linsesuppe med foccacia brød, krævede det lidt overtalelse, rent faktisk, at få ham til at dukke op, på trods af at han havde inviteret sig selv på mad, tihi. Når men anyway, det ente med at han og resten af familien, sluprede suppen i sig og ren faktisk syntes, at den smagte skønt.
Linsesuppen er utrolig nem at lave, mætter dejligt i maven, og så er den forholdsvis kalorielet, hvis man selvfølgelig går op i den slags, hvilket jeg jo gør. Suppen smager helt fantastisk og er lige tilpas spicy, efter min smag. Nu skal det så lige siges, at jeg er mega dårlig til stærk mad, så det jeg synes er spicy, er måse bare let krydret i din verden. Sådan er det ihvertfald oftes her hjemme, så jeg servere gerne lidt finthakket chili ved siden, som man kan drysse ud over suppen. Så kan min bedre halvdel nemlig selv bestemme, hvor spicy hans portion skal være, det er da en win win.
For at bringe linsesuppen til næste niveau, så server den med et lækkert foccacia brød, stegte kylling strimler, en god fyldig feta ost, brækket i små stykker, finthakket chili og persille, eventuelt en god klat creme fraiche, det plejer ungerne at elske.
Denne portion indeholder omkring 1350 kcal og der er rigeligt, til at fodre en familie på 2 vokse og 3 børn.
Du skal bruge følgende:
- 1 stort løg
- 2 små fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 lille rød chili
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk – Jeg brugte en light kokosmælk fra Santa Maria
- 200 g linser
- 1.5 l vand
- 1 grønsagsbouillon
- 2 hønseboullion
- 1 tsk timian
- 3 tsk paprika
- salt og peber
Sådan gør du:
Hak løg, hvidløg og chili.
Svits løg og hvidløg i olien, i en stor gryde.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad suppen simre i 45 minutter.
Blend suppen godt igennem med en stavblender, til du får en lækker lind og cremet suppe.
Smag til med salt og peber. Måske du også vil tilsætte lidt mere chili, for ekstra spicyness.
Server den varme linsesuppe med dit foretrukkende tilbehør, eller prøv at server den, med mit yndlings tilbehør, stegte kylling strimler, feta ost, hakket persille og foccacia brød.
Ingen kommentar