Chokolade og kokos, whats not to like ? Når jeg tænker tilbage på hvilket kager jeg fik som barn, så husker jeg faktisk kun marmorkage, sandkage og så en chokoladekage med kokoslåg. Opskriften på sidstnævnte kage, er desværre gået tabt og jeg har i mange år tænkt på, at rekreere denne herlighed.
Det er første gang, jeg har forsøgt mig med denne kage og jeg må indrømme, at den er blevet ret så lækker. Chokoladekagen er en lækker lidt kompakt kage, med en god smag af chokolade. En kage, som både store og små vil elske. Det karamelliseret kokoslåg, sætter lige prikken over i’et og fuldender denne kage på bedste vis. Chokoladekagen og det karamelliseret kokoslåg komplimentere hinanden virkelig godt og der vil unden tvivl, være fest i din mund når du tager en bid af denne herlighed.
Kagen er utrolig nem at lave og det tager næsten igen tid, så op på hesten og ud i køkkenet med dig. Den kræver ingen særlige færdigheder at lave, alle kan være med på den, både store som små. Tag eventuelt din søn eller datter i hånden og lad dem hjælpe dig med at lave kagen. Det er altid super hyggeligt med en ekstra lille hjælper i køkkenet, bare husk, at have et ekstra øje på den lille, når du skal lave kokoslåget.
Det er den perfekte skærkage til uddelling i skolen eller på arbejdet, til børnefødselsdagen eller som en ‘bare fordi kage’. Det er skærkagen som der lige har den der ekstra mums effekt, når gæsterne sætter tænderne i den. Prøv den, din familie vil elske dig for at diske op med denne syndige og alt for lækre chokoladekage med kokoslåg.
Opskrift på lækker chokoladekage med karamelliseret kokoslåg.
Du skal bruge følgende til chokoladekagen:
- 4 æg
- 350g sukker
- 150g smør, smeltet og afkølet
- 5 spsk kakao, gerne med top
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knsp fint salt
- 160g mel
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt den smeltede smør.
Sigt kakao, vanilje, salt og mel sammen og tilsæt
Kom kagen i en smurt bageform. TIP! Jeg brugte en firkantet bageform på 36 x 24 cm.
Bag kagen i forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i 18 minutter. HUSK! Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere.
Tag kagen ud af ovnen og kom kokoslåget på kagen.
Du skal bruge følgende til kokoslåget:
- 75g smør
- 1.5 dl lys sirup
- 170g sukker
- 1,5 dl fløde
- 200g kokosmel
Sådan gør du:
Kog smør, sirup og sukker op og tilsæt fløden. Tilsæt tilsidst kokosmel.
Kokoslåget fordeles i et jævn lag på chokoladekagen, som sættes tilbage i ovnen og bages i yderligere 12-15 minutter.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar