Yeps, overskriften siger vidst det hele! Forleden bagte jeg denne overdådige Snickers cheesecake, som blev indtaget i gode omgivelser og i skønt selvskab. Er du til uimodståelige og over the top kager, så er denne kage helt sikkert noget for dig. Kagen er spækket med de lækreste råvarer, og som prikken over i’et, så er den proppet med lækre snickers.
Når jeg kaster mig ud i at lave cheesecakes, så bliver det altid den nemme løsningen, som ikke kræver at den skal bages, men forleden blev jeg overvældet af ideer til forskellige kager, hvoraf den ene af dem bestod af en cheesecake, som skulle indholde snickers. Jeg besluttede, at forsøge mig med en bagt cheesecake og det viste sig, at være den helt rigtige beslutning! Kagen smager fantastisk, ja det er faktisk som at tage en bid af himlen. Bunden består af lækre knuste og knasende Oreo’s, som er fyldt med en lækker og cremet snickers-cream-cheese filling, toppet med en skindende chokolade ganache, som er pyntet med lækre snickers. What’s not to like ?
Opskrift på overdådig snickers cheesecake.
Du skal bruge følgende til bunden:
- 1 pakke Oreo
- 45 g smeltet smør
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 600 g neutral smørost
- 3 æg
- 3/4 cup farin
- 1/4 cup fløde 38%
- Kornene fra 1 vaniljestang
- 3 snickers – Skåret i små stykker
Du skal bruge følgende til topping:
- 100 g mørk chokolade – Hakket i små stykker
- 1/4 cup fløde 38%
- 2 snickers – Skået i små stykker
Sådan gør du:
- Blend Oreo’s til fine krummer og tilsæt den smeltede smør og blend igen. Pres krummerne godt sammen, i et jævnt lag i bunden og op ad siderne, på en 16 cm springform. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 165 grader i 10 minutter. Lad bunden afkøle alt imens du laver fyldet.
- Pisk smørosten til den er let og luftig. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk til en let og glat dej. Tilsæt farin, vaniljekorn og fløde og pisk til det akurat er inkorporeret i dejen. Vend de lækre snickers i dejen.
- Kom fyldet på den let afkølet Oreo bund, og fordel det i et jævnt lag. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 165 grader i 55 minutter eller indtil kagen har sat sig og toppen ser lettere tør ud. Hvis midten stadig virker lidt wobbly, så er det helt fint. Hellere at kagen er til den underbagte side, end at den bliver overbagt.
- Lad kagen afkøle helt, hvorefter at den sættes på køl i mindst 4 timer.
- Når kagen er helt afkølet og har stået på køl er du klar til at lave topping.
- Kom den hakkede chokolade i en skål. I en gryde varmes fløden op til kogepunktet hvorefter, at den hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå og trække i mindst 3 minutter, før du begynder at røre i det. Rør det til en glat og skindende ganache.
- Hæld den lækre ganache over kagen og pynt med snickers.
Kagen opbevares på køl og kan holde sig i mindst 2 dage, så du kan med fordel lave kagen dagen før den skal serveres. Server kagen for din familie, venner og veninder. De vil elske dig, eller måske de faktisk vil hade dig en smugle, for at have serveret noget så overdådigt og lækkert, hih.
2 Kommentar
Julie
15. oktober 2018 at 19:42Cup? Hvor mange gram er i cup? Eller dl? 😃
Camilla
16. oktober 2018 at 7:48Hej Julie
1 cup svare til 2.4 dl 😊
Mvh Camilla