Kager/ Opskrifter

Opskrift på A’s cherry pie

Opskrift på lækker cherry pie

I disse Corona tider, hvor vi skal hjemmeundervise vores egne unger, er det om at holde tungen lige i munden, hvis det hele ikke skal gå op i hat og briller. Måske det bare er mig der har det sådan?

Jeg har lavet et uge skema med forskellige fag hver dag. Hvornår ungerne laver det må de selv om, der er enkelte ‘fag’ der skal laves på samme tid, for at gøre mit liv nemmere og så er der andre fag, de er rimelig selvkørende i, så det klare de selv inden for det tidsrum jeg har afsat.

Hvis du mangler inspiration til hvordan et skema kan se ud, så ser vores næste uge ud på følgende måde

Igår havde A hjemkundskab og hun valgte, at der skulle laves en kirsebær tærte til dessert. Et perfekt valg hvis du spørg hendes mor, hihi..

Jeg valgte en nem tærte grundopskrift, så hun mere eller mindre kunne klare det hele selv. Jeg var med i køkkenet som hendes assistent, så hvis hun havde brug for råd og vejledning, så var det bare at spørge.

Hun klarede opgaven til UG og tærten smagte helt fantastisk! Hun har fået masser af blod på tanden, så nu er jeg spændt på, hvad hun vælger at hun vil lave i næste uge, hvor hjemkundskab igen er på skemaet.

Cherry pie

Print Opskrift
Serveringer: 10 Forberedelsestid: 1,5 time

Ingredienser

  • Tærtebund og top:
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 225 g smør, koldt
  • ca 1 dl vand, koldt
  • Fyld:
  • 900g friske kirsebær, udstenede og halverede
  • 120 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 spsk citronsaft

Instruktioner

1

Tærtebund og top:

2

Skær det kolde smør i små tern og stil det på køl igen. Det er vigtig at smørret er så koldt, som muligt hele tiden, for at opnå den perfekte flagede crust.

3

Rør mel, sukker og vaniljekorn sammen.

4

Tilsæt de kolde smørklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en masse små krummer. Der må gerne være et par store chunks/krummer, så dejen får den rigtige konsistens.

5

Tilsæt halvdelen af det iskolde vand i små stænk, og brug dine hænder til at samle dejen. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, til det lige præcis kan samle dejen. Vær forsigtig med at ælte dejen for meget, så smørstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.

6

Del dejen i 2 lige store stykker og flad dem en smule ud. Pak de 2 stykker tærtedej godt ind i film, og lad dem hvile i køleskabet i mindst 60 minutter.

7

Fyld:

8

Bland kirsebær, sukker, majsstivelse og citronsaft sammen i en stor skål, til kirsebærende er dækket af blandingen.

9

Sådan samler du tærten:

10

Drys en god portion mel ud, på et rent bord.

11

Tag en portion tærtedej ud af køleskabet, og rul dejen ud til den rette størrelse. Løft og drej dejen en omgang, hver gang du har kørt kagerullen et par gange, så den ikke klæber fast til bordet.

12

Placer tærtedejen i din pieform, og fold den forsigtigt ud, imens du justere den, til den ligger som den skal.

13

Trim dej-kanterne til med en køkkensaks, så der hænger omkring 4 cm tilbage, ud over formen.

14

Hæld kirsebærfyldet over tærtebunden og stil den på køl, imens du laver låget.

15

Rul den anden portion tærtedej ud og skær 8-10 strimler. Placer 4-5 dejstrimler over fyldet med tilpas mellemrum imellem hver strimmel. Fold hver anden strimmel tilbage, næsten helt til kanten. Anbring nu den første af de tværgående dejstrimler, og læg så de tilbagefoldet dejstrimler tilbage. Nu foldes de øvrige strimler fra første lag tilbage mod den tværgående. Læg en ny dejstrimmel på tværs og derpå de tilbagefoldet dejstrimler på plads. Gentag til hele tærten har et flot flette låg af dejstrimler.

16

Pensl tærtelåget med 1 sammepisket æg og drys med sukker.

17

Bag den lækre cherry pie i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 50-55 minutter på anden nederste rille, eller til fyldet bobler og tærten er gyldenbrun. Hvis tærten bruner for hurtigt, kan du dække den løst til med sølvpapir, under resten af bagetiden.

18

Lad din cherry pie afkøle på en bagerist.

Noter

Tærtedejen kan opbevares på køl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 måneder.

Server den lune cherry pie med en generøs mængde hjemmelavet vaniljeis og nyd den i godt selskab.

Velbekomme.

hjemmelavet kirsebærtærte

2 Kommentar

  • Reply
    Imogen
    26. marts 2020 at 13:40

    Hmmm
    Hvor får man lige friske kirsebær sådan en torsdag morgen i Marts? Kan henkogte/kirsebær på glas ikke også gøre det??
    Men lækker ser den ud!

    • Reply
      Camilla
      28. marts 2020 at 9:45

      Hej
      Du kan eventuelt købe nogle på frost, tø dem op og hæld 3/4 dele af væsken fra de optøede kirsebær. Det er et godt alternativ, hvis man ikke kan få fingre i friske kirsebær 😊
      Mvh Camilla

    Skriv et svar