Bedre sent end aldrig, er det ikke sådan man siger det? I julen blev der som altid bagt til den helt store guldmedalje. Ungerne elsker det og jeg synes bare at det er fantastisk, at de gider hygge med mig i køkkenet. Det er nemlig lige præcis der hvor jeg finder fred og ro, så det at mine unger vil dele det med mig, sætter jeg bare ekstra stor pris på.
I Rasmus familie er der tradition for, at vi mødes til småkage bagning i løbet af december måned. Det er super hyggeligt og trods det kun er os, Rasmus forældre og hans 2 søstre og deres familier, så ender vi alligevel op på, at være 8 voksne og 10 børn, så vi er en ordentlig flok når alle er samlet. Måske det er derfor at vi alle sammen, alt for sjældent er samlet på samme tid.
Traditionen tro så har hver familie 1-2 portioner småkage dej med. Vi prøver gerne at koordinere med hinanden, så det ikke ender op med, at vi alle sammen har brunkagedej med, for godt nok kan vi godt lide brunkager, men det er også begrænset hvor store mængder, vi kan indtage dem i.
Rasmus ene søster havde en småkagedej med, som smagte helt fantastisk. En lækker og sprød vaniljesmåkage, som er proppet med små chokoladestykker, en småkage lige efter mit hjerte. Jeg var så forbandet heldig, at hun gerne ville dele opskriften med mig, så den er blevet lavet et utal af gange siden. Både ungerne og jeg kan indtage dem i store mængder, ja faktisk så er de en anelse vanedannende, så sørg for at lave en ordentlig portion, for de er væk på 0 komma 2, heh.
Opskrift på nemme småkager med chokoladestykker.
Du skal bruge følgende til ca 100 stk:
- 300g smør, stuetemperatur
- 125g flormelis
- kornene fra 1 vaniljestang
- 375g hvedemel
- 200g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Kom smør, flormelis, vaniljekorn og mel i en skål. Ælt det godt sammen.
Når dejen er æltet godt sammen, tilsættes den grofthakket chokolade.
Del dejen i 2 og rul hver del til en aflang pølse på omkring 3-4 cm i diameter.
Pak pølserne ind i film og læg dem på køl i 2 timer. TIP! Jeg ruller pølserne direkte på filmen, så undgår jeg at dejen klistre til bordet.
Skær dem ud med en skarp kniv. Sørg for at de alle sammen er skåret i nogenlunde samme tykkelse, så de er færdigbagte på samme tid. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 8 minutter, eller til de er gylden brune. Det går stærkt så sørg for at holde et godt øje med småkagerne, efter de første 5 minutter.
Lad småkagerne afkøle på en bagerist.
Opbevar dem i kagedåse eller anden beholder, som lukker godt til.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar