Jeg drukner mine sorger i bløde og snaskede romsnegle idag, hih.
Hjemmeskole er igen blevet en realitet, så vi har igen alle 3 unger hjemme. Jeg er allerede ved at få grå hår her på første dagen, så jeg er spændt på, hvordan det bliver de næste par dage.
Jeg krydser virkelig alt hvad jeg kan, for at vores kommune ikke forlænger nedlukningen, og ungerne igen kan komme i skole på mandag. Både for deres skyld, men også for vores skyld.
For at holde gejsten oppe hos både store og små her hjemme, biksede jeg disse lækre og bløde romsnegle med creme sammen.
De smager helt vidunderligt – lille L spiste hele 5 stk da vi kikkede væk, så opskriften er i den grad godkendt, heh!
De er utrolig nemme at lave og hvis du godt vil gå med den ekstra nemme og hurtige version, så bruger du 1 brev bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker, istedet for at lave din egen. Jeg vil til hver en tid anbefale, at lave din egen vaniljecreme, da det bare smager bedre. Men en gang imellem, må man altså godt ty til den nemme og hurtige version. Især hvis du ligesom jeg, laver dem for at slukke en “ildebrand”.
Den nemme version er også perfekt, til de helt unge elever der er hjemsendt og har hjemkundskab. Her kan en hjemmelavet vaniljecreme give sved på panden, og måske gøre en ellers nem og lækker opskrift, ret så uoverskuelig.
Denne opskrift kan alle være med på, både store og små, erfarne og uerfarne. Så giv dig endelig i kast med dem – du vil ikke fortryde det.
Nem opskrift på bløde og snaskede romsnegle med creme
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50g gær
- 2.5 dl mælk, lunt
- 100g smør, smeltet
- 1 æg
- 50g sukker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 550g +/- hvedemel
- Vaniljecreme:
- 1 portion, alternativt 1 brev bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker
- Remonce:
- 100g smør, blødt
- 180g farin
- 2 spsk kanel
- Glasur:
- 100g flormelis
- 1.5 spsk rom
- Romessens
- Krymmel
Instruktioner
Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt smør, æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og kardemomme og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Vaniljecreme: Imens dejen hæver laves vaniljecremen. Følg opskriften på bloggen og stil på køl, alternativt følges opskriften på bagsiden af brevet.
Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.
Kanelsneglene: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til en stor rektangel og smør remoncen ud i et jævnt lag.
Rul dejen sammen og skær kanelsneglene ud i lige store stykker. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk kanelsneglene til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Når kanelsneglene er færdig hævet, laves en lille fordybning i midten af hver snegl. Fordel 1 spsk vaniljecreme i alle fordybningerne.
Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-15 minutter, eller til kanelsneglene er let gyldne.
Afkøl sneglene på en bagerist.
Glasur: Rør en glasur af flormelis, rom og romessens.
Fordel glasuren på kanelsneglene med creme og pynt med krymmel.
Romsneglene med creme, er perfekte som en syndig snack, til uddeling i skolen eller på arbejdet, eller til servering på et lækkert brunchbord.
Rigtig god fornøjelse.
Hvis du ikke er til creme snegle, så prøv istedet mine bløde romsnegle.
Ingen kommentar