Så blev det tid til, at få delt denne opskrift med dig. Opskriften på en blød fynsk brunsviger.
Jeg har ladet mig fortælle, at en rigtig fynsk brunsviger er med kagecreme, den nordjyske er med flødeskum og den vi spiser her på sjælland, er en brunsviger uden flødeskum og kagecreme. Altså det jeg vil kalde en klassisk brunsviger, hih.
Om de forskellige udsagn er korrekte, ved jeg ærlig talt ikke, men måske du er nord jyde eller fynbo, og kan svare på om det bare er rygter? eller om der måske er hold i rygtet?
Uanset hvad, så er denne brunsviger lavet med kagecreme, masser af remonce og en super blød bund. En perfekt kombination der aldrig slår fejl! Faktisk, så vil alt kage der er lavet med en stor portion kærlighed, aldrig slå fejl.
Den er super nem at lave og ikke mindst, super hurtig at bikse sammen. Så laves den i en lille bradepande, så den er nem at have med på arbejde eller i skole, hvis der skal deles ud. Den smager som en drøm og sparker benene væk under alle – what’s not to like??
Prøv den, du vil ikke fortryde det!
Nem opskrift på blød fynsk brunsviger
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50g gær
- 100g smør, smeltet
- 3 dl mælk, lunt
- 1 tsk groft salt
- 50g sukker
- 500g hvedemel
- Remonce:
- 150g smør
- 250g brun farin
- 4 spsk fløde
- 3 spsk kagecreme pulver, kan undlades
Instruktioner
Dejen: Smulder gæren og rør den ud i den lune mælk.
Tilsæt den smeltet smør.
Tilsæt sukker, salt og mel. Ælt det godt sammen til en smidig og glat dej. Det tager 5-10 minutter på en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Beklæd en bageform på 20x30 cm med bagepapir. Kom dejen i formen og bred den ud med fingrene, så den er ligeligt fordelt i hele bageformen. Lad dejen efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.
Remonce: Imens dejen efterhæver laves remoncen.
I en lille gryde over medium-høj varme, smeltes smør og farin. Når remoncen simre, skrues der ned til mediumvarme og fløden og kagecreme pulver tilsættes - sidst nævnte kan undlades. Rør det hele godt sammen og tag så gryden af varmen.
Lav uddybninger i dejen med dine fingre og fordel remoncen i et jævnt lag. Drys eventuelt med lidt ekstra brun farin på toppen, for lidt ekstra knasende effekt.
Bag din brunsviger i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, på nederste rille i ovnen, i 15 minutter.
Lad din brunsviger afkøle på en bagerist.
Nyd den lækre brunsiver imens den stadig er lun.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar