Vores datter er altså født i det forkerte land, hun burde være født og bosat i USA, hihi. Hun elsker alt amerikansk mad og kan spise det i ret så store mængder, altså når det lige tager hende. Så derfor når A bestemmer menuen, er det sten sikkert, at det er nachos der kommer til at stå på den.
Da A igen valgte nachos, måtte mor her i tænkeboks, for hvordan klare man lige det der med cheddar osten, når man nu forsøger at være veganer ? Det fandt jeg hurtigt en løsning på, efter en del søgning på google og lidt research på IG. Det er utroligt så klog man lynhurtigt kan blive, hihi.
Nachos er i sig selv super nemme at lave, men det er virkelig forskelligt, hvordan man foretrækker sine nachos. Her hjemme foretrækker vi en ordentlig stak greasy nachos, med store mængder ost. Jeg pepper det så altid op med en hjemmelavet guacamole og salsa, nemmere bliver det nærmest ikke. Hvordan foretrækker du dine nachos ?
Jeg er fan af hurtig, lækker og nem aftensmad, om man så kan kalde nachos for aftensmad, kan vel diskuteres, men her hjemme går det altså an som aftensmad. Det er en spise der altid glæder og så er det vel egentligt også perfekt, som en lækker snack når den lille sult melder sig.
Jeg var lidt skeptisk omkring den veganske cheddar saucen, for hvordan kan sådan noget smage, når det overhoved ikke indholder ost ? Hertil kan jeg kun sige, at det smagte fantastisk og af ost, tro det eller lad vær. Det er utroligt, at det kan smage af ost, når det absolut ikke indholder den mindste snært af ost. Elsker at det kan lade sig gøre, så man ikke behøver undvære den greasy cheddar sauce. Osten er det absolut vigtigste og alt afgørende her hjemme. Prøv den og lad dig overraske.
Nem og lækker vegansk nachos opskrift.
Du skal bruge følgende til cheddar saucen:
- 1/4 cup cashewnødder
- 1 1/2 cup vand
- 2 spsk maizena
- 3 spsk gærflager
- 40 g sylted rød peberfrugt
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du:
Kom cashewnødderne i en lille skål og dæk dem af kogende vand. Lad det trække i 15 minutter.
Kom vand, maizena, gærflager, sylted peberfrugt og citronsaft i en blender og blend i 30 sekunder. Tilsæt de udblødte cashewnødder og blend i yderligere 2-3 minutter, til du har en glat og ensartet sauce.
Kom saucen i en gryde og placer over medium varme. Lad det langsomt koge op imens du konstant rør i saucen, indtil den er tyknet. TIP! Det tager omkring 5-8 minutter.
Smag til med salt og peber.
Du skal bruge følgende til nachos:
- 1 pakke hakket veggie
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chilipulver, eller efter smag
- 1 tsk paprika
- 3 tomater, kernerne fjernet og tomatkødet skåret i tern
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 stor pose tortilla chips
- 1 lime, skåret i små både
- lille håndfuld granatæble
- Eventuelt 1 dåse kidney bønner og jalapenos
Sådan gør du:
Kom de hakkede veggie’s på en pande og placer over medium varme. Tilsæt spidskommen, chili og paprika og lad det simre i 5 minutter.
Kom tomat og rødløg i en skål og bland det godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Find et serveringsfad frem og gør klar til at samle dine nachos.
Start med at lægge et lag tortillia chips i bunden af dit serveringsfad. Dæk dine nachos med en generøs mængde oste sauce og top op med halvdelen af de krydrede hakkede veggie’s. TIP! Her kan der med fordel tilsættes lidt kidney bønner, hvis man er til den slags.
Gentag dette lag og top dit nachos bjerg af, med de hakkede tomater og rødløg, og drys med lidt granatæble. Pynt med et par limebåde og eventuelt lidt friskhakket koriander.
Serveres med hjemmelavet guacamole og vegansk creme fraiche/yoghurt.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar