Mandag, mandag, mandag… Hvad er der at fortælle om en mandag?
Mandag er for mange den sværeste, ja måske enda den værste dag. Det er som om, at der altid hænger en grå sky over mandage, heh.
Hvad mere er der at fortælle om en mandag?
Tjoe, måske at mandage for mig er en helt særlig dag. Mandag betyder skole – ikke altid det sjoveste, men mandag betyder også, at A står for maden – I love it!
Hun er en skøn lille hjælper i køkkenet og jeg er vild med, at hun har maddag hver mandag, hvor hun helt selv bestemmer menuen. Hun elsker lækkert, farvefint og smukt mad, ganske som hendes mor.
Hun formår hver evig eneste gang, at overraske med nye madoplevelser, hvor hun virkelig udfordre sig selv og hendes brødres smagsløg – jeg er tosset med det.
Igår stod menuen så på veggiedeller og nogle ret så farvefine af slagsen, hvis jeg selv skal sige det. Til veggiedellerne, havde den lille frøken lavet en lækker og sprød salat og en hurtig omgang dyppe til, som hun så sødt kalder det. Dyppe er vel egentligt en form for dressing-dip-sauce ting og er en storfavorit her hjemme. Så snart der er dyppe til maden, så ryger det lige ned i løgnhalsen på ungerne.
De farvefine veggideller vakte stor glæde hos både store og små – de var virkelig en succes. Salaten skulle der derimod en ordentlig omgang overtalelse til, for at få i de 2 drenge på trods af, at den var virkelig god, men drengene er grøntsagsforskrækkede, så what to do.
Faktisk så var hele måltidet en smagssensation uden lige og sødeste A, fik mange rosende ord med på vejen. Hun er altså en lille stjerne, når hun godt vil.
Opskrift på farvefine veggiedeller
Print OpskriftIngredienser
- 150g røde linser
- 400g rødbede
- 1 løg
- 1 dl havregryn
- 1 spsk stødt koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt chili
- 2 tsk karry
- 2 tsk salt
- Saften fra 1/2 citron
- 1 bundt persille
- 3 æg
Instruktioner
Kog linser efter anvisningen på pakken.
Skræl rødbede og pil løget, og skær i grove stykker.
Kom rødbede og løg i en foodprocesser og blend til en grov puré.
Kom den grove puré i en si og lad overskudsvæsken dryppe fra. Vrid eventuelt overskudsvæsken fra hvis nødvendigt.
Kom purén tilbage i foodprocesseren og tilsæt resten af ingredienserne. Blend til en glat og jævn fars.
Afsæt veggidellerne med 1 spsk på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter.
A serverede de farvefine og smagsgode veggideller, med en sprød salat lavet af grønkål, grønne bønner, rød peberfrugt, peanuts og feta – mums filihankat, og en lækker dressing, lavet på creme fraiche, citron, honning, oliven olie, salt og peber.
Et måltid der på det varmeste kan anbefales.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar