Imorgen står den på hundetræning med Anton, Zoo og skemalægning af renoveringen i det nye hus. Men inden det, så står den på “fælles morgenmad”, som lille L så fint kalder det, heh.
Lille L elsker weekend. Især de slangsomme morgner, hvor der er tid til lækkert hjemmebag, blødkogte æg, juice, og masser af snak og hygge.
Hver fredag, og det er stensikkert, så kommer lille L og spørg om vi kan spise fælles morgenmad om lørdagen. Det er virkelig noget han værner om, og det er måske gået hen og blevet lidt af en tradition. En helt perfekt tradition, hvis du spørg mig.
Det er virkelig om at nyde de små øjeblikke i livet og det må man sige, at vi gør – i den grad. Inden jeg får set mig om, så er jeg tilbage på arbejde – når der åbnes yderligere op til maj, og denne genåbning ligger lige oveni vores flytning og renovering. Så det er bare om at nyde al kvalitetstiden med familien, imens jeg kan.
K elsker alt bageværk med malt, især mit grydebrød vækker stor begejstring. Så imorgen kommer de her lækre malt boller på bordet. På den måde så slår jeg 2 fluer med et smæk. Lille L bliver lykkelig over endnu en fælles morgenmad og K bliver ellevild, når han ser det er malt boller. A skal bare have noget kødpålæg eller en god ost til bollerne, så er hun til freds – hun er det nemmeste barn hvad det angår, heh.
Malt bollerne smager vidunderligt og de er super nemme at lave. De grove kerner og frø bidrager med en fantastisk smag og et lækkert knasende ydre.
Prøv dem!
Luftige malt boller med frø og kerner
Print OpskriftIngredienser
- 15g gær
- 4.5 dl koldt vand
- 1 dl surdej
- 300g tipo 00 mel
- 200g groft ølandshvedemel
- 15g maltmel
- 1 spsk groft salt
- Frø og kerner til at vende bollerne i:
- Hørfrø
- Sesamfrø
- Græskarkerner
- Solsikkekerner
- Blå birkes
Instruktioner
Rør gæren ud i vandet og surdejen.
Tilsæt salt og mel, og æltes dejen i din køkkenmaskine. Ælt ved medium-høj hastighed i 8-10 minutter til dejen kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne. Lav glutentesten og se om dejen er æltet nok. Hvis den ikke 'består' testen, skal den æltes yderligere på køkkenmaskinen.
Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og lad den hæve lunt og tildækket i 3 timer - eller stil på køl og lad den koldhæve natten over.
Tænd din ovn på 250 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen.
Lav en blanding af frø og kerner, i det blandingsforhold der matcher dine smagsløg.
Drys køkkenbordet med blandingen af frø og kerner, og vend den 'våde' dej ud herpå. Drys dejen med blandingen af frø og kerner, og skær herefter ud i 10-12 passende stykker, og læg dem på et stykke bagepapir.
Når ovnen er klar, tages bagepladen ud af den varme ovn, hvorefter bagepapiret med bollerne på, rykkes forsigtigt hen på pladen. Skru ovnen ned til 220 grader varmluft og bag bollerne i 10-15 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Nyd de lækre boller i godt selskab.
Rigtig god fornøjelse.
Måske jeg skulle kaste mig ud i nogle bagels med malt mel..
Hmm, hvad tænker du om det?
Ingen kommentar