Lille L elsker pasta, som i ELSKER med store og fede bogstaver! Jeg tænker, at det er sådan generelt for alle børn i hans alder?
Stod det til L, så spiste vi pasta hver dag, toppet med ost og intet andet. Han vil aller helst have sin pasta ren, altså uden sauce – det roder jo på tallerknen.. Tossede unge, heh.
Jeg er dog sjældent med på iden om, at han bare spiser ren pasta. Han skal altså udvide sin mad-horisont lidt og så må han overleve, at det roder på hans tallerken – tough life, I know.
Så da L skulle stå for madlavningen forrige fredag, var der pasta med kødsauce på menuen – altså den gode kødsauce! For han ved godt, at det er en af K’s yndlings retter og desuden, er det også en af hans egne favorit retter, når nu der skal sauce/kød til pastaen.
L’s yndlings kødsauce er den kødsauce, der har stået og simret løs i et par timer. En kødsauce der er spækket med smag, hvor grøntsagerne er gemt, så man ikke kan smage dem. En sauce der er kogt ind og reduceret til det halve, altså en fyldig og cremet kødsauce, der er fuldstændig perfekt.
Det er en super nem opskrift og den smager helt vidunderligt. Du kan med fordel tage ungerne med i køkkenet, som små hjælpere – de elsker det!
Opskrift på lille L's yndlings kødsauce
Print OpskriftIngredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 stor gulerod, finthakket
- 1/2 squash, finthakket
- 4 spsk tomatpuré
- 4 dl rødvin - kan undlades og erstattes med grøntsagsboullion
- 500g passata
- 3 spsk frisk basilikum, finthakket
- 0.5 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
- Evt. lidt grøntsagsboullion til at spæde saucen op med
Instruktioner
Varm olien op ved medium-høj varme i en stor gryde og svits alle grøntsagerne i 2-3 minutter.
Tilsæt herefter kødet og brun det godt af.
Tilsæt tomatpure og krydderier og lad det svitse med i 2 minutter. Herefter tilsættes rødvinen - lad det koge igennem i 3-5 minutter, så alkoholen fordamper.
Tilsæt passata og lad saucen simre ved lav varme i 2 timer. Tilsæt løbende lidt boullion, hvis du synes at saucen koger for meget ind. Her hjemme er vi tossede med en fyldig kødsauce, så her får den lov til at koge rigtig godt ind.
Slut af med at smage saucen til med salt og peber.
Server kødsaucen med din favorit pasta og top med en generøs mængde parmesanost. Nyd den i godt selskab og med et glas rødvin on the side.
Velbekomme.
Ingen kommentar