Morgenmad/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Lækre müsli tærter med skyr og bær

Lækre müsli tærter med skyr og bær

Jeg er simpelthen nødt til at dele denne opskrift med dig! Her til morgen havde jeg goood tid, ja det har jeg jo faktisk hele dagen, da jeg i skrivende stund har besøg af en tømmer, der er i fuld gang med at lave vores hoveddør/lås, da det nærmest har været umuligt, at låse vores hoveddør de sidste par uger.

opskrift på lækker morgenmad - tærte med skyr og bær

Efter vores vicevært undersøgte døren og låsen i går, har døren slet ikke kunne låse, så der blev ringet til ejendommens tømmer, som heldigvis allerede kunne komme her til morgen. Jeg tænkte at det nok kun tog en times tid at skifte, så jeg havde egentligt regnet med at være på arbejde nu, men tømmeren er stadig igang med døren, så nu når jeg alligevel ikke på arbejde, what a shame..

Egentlig tog det ingen tid at lave de her lækre müsli tærter, jeg tror at jeg brugte 5 minutter på dem. Det der tager længst tid er bagetiden, så det er om at væbne sig med lidt tålmodighed. Det er derfor ikke den bedste morgenmad en travl morgen, men det er til gengæld den perfekte morgenmad, på en langsom morgen, hvor du har god tid. Du kan også lave dem i små mini udgaver og servere dem til brunch, som en late night snack, eller bare når lækkersulten melder sig.

De smager hel fantastisk og det er bestemt ikke sidste gang, at de har været på menuen her hjemme. Jeg fik 3 müsli tærter ud af denne opskrift, men næste gang laver jeg dem lidt mindre, så jeg får 6 stk istedet. Jeg havde ikke lige tænkt over, at det ikke er så praktisk at skære i en müsli tærte. Nu er jeg så blevet det klogere og vil derfor anbefale dig, at lave dem lidt mindre end dem jeg har lavet her på billedet. Det er ikke så praktisk at have så stor en müsli tærte i hånden, der er det langt mere praktisk med nogle lidt mindre, som ligger lidt bedre i hånden.

Hjemmelavet müsli tærter med skyr og friske bær

Opskrift på lækre müsli tærter med skyr og friske bær.

Du skal bruge følgende til müsli tærterne: 

  • 50 g havregryn
  • 50 g rugflager
  • 1 banan
  • 2 dadler
  • 30 g nødder-, mandler, hasselnødder eller valnødder
  • 25 g agave sirup
  • 1 tsk kanel

Sådan gør du: 
Kom alle ingredienserne i en blender og blend dem godt sammen, til du har en sammenhængende müsli-dej.
Beklæd en bagplade med bagepapir, og fordel dejen i 6 lige store kugler. Form dine müsli tærter, som vist på billedet nedenfor.

musli tærter

Bag müsli tærterne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter, eller til de er blevet flotte gyldne.
Lad de små tærter afkøle på en bagerist.

Fyld tærterne med skyr og pynt med frisk frugt og lidt Zero hazelnut topping, mums. Du kan også fylde müsli tærterne med græsk yoghurt, hvis du ikke er til skyr. Ja faktisk er mulighederne mange, så det er bare om at vælge det, som du foretrækker allermest.

hjemmelavet müsli med fyld af skyr og frisk frugt

Ingen kommentar

Skriv et svar