Bageværk/ Opskrifter

Lækker opskrift på svampet kanelsneglekage med apple pie filling

Lækker opskrift på svampet kanelsneglekage med apple pie filling

Hvem elsker ik en god kanelsnegl? I know I do.

Faktisk skal det helst være en af de der ekstra bløde og svampede af slagsen, og helst med ekstra meget remonce.

I vores bager sælges de om onsdagen og går under navnet onsdagssnegle.

Måske din bager også har dem?

Uanset hvad, så er onsdagssnegle yndlingsspise, som desværre alt for sjældent indtages her hjemme.

Vi kommer ikke så tit forbi bageren, så jeg har istedet forsøgt at gøre kunsten efter. Jeg har dog givet mine kanelsnegle et lille ekstra kvist. Jeg har nemlig fyldt dem med apple pie filling, fordi jeg ELSKER æble tærte! Men det ved du sikkert allerede, hvis du har læst med her på bloggen.

Det er det bedste fra 2 verdner der mødes og kulminere, i nok verdens bedste kanelsneglekage.

Den er blød og svampet, har lige præcis den rette mængde remonce – der er hverken for meget eller for lidt, kombineret med det søde twist af apple pie filling, som giver kanelsneglekagen det der ekstra, you know something.

Hvis du ikke er til apple pie filling, så drop det og hold dig til en klassisk kanelsneglekage – den er også helt vidunderlig.

Kanelsneglekagen er nem at lave og imponere hver gang. Så skynd dig ud i køkkenet og tag gerne dine børn i hånden på vejen, de vil elske at hjælpe til – især når der skal spises, hih!

Nem opskrift på kanelsnegle kage

Svampet kanelsneglekage med apple pie filling

Print Opskrift
Forberedelsestid: 45 minutter

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 2.5 dl mælk, lunt
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1.5 tsk kardemomme
  • Ca 500g hvedemel
  • 45 g blødt smør, skåret i små tern
  • Remonce:
  • 150g blødt smør
  • 2 spsk kanel
  • 80g farin
  • 80g sukker
  • Apple pie filling:
  • 5 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 spsk vand
  • Pynt:
  • Glasur af flormelis og vand

Instruktioner

1

Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.

2

Tilsæt æg, sukker og salt.

3

Tilsæt hvedemel, kardemomme og smør over 2 omgange og ælt det godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.

4

Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 2 timer.

5

Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.

6

Apple pie filling: Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små firkanter.

7

Kom æbler, sukker og vand i en gryde. Kog det hele op og skru så ned på middelvarme. Lad det simre i ca 5 minutter, til æblerne er bløde men stadig har en smule bid. Hvis vandet fordamper for hurtigt, så tilsæt lidt ekstra. Stil til side og lade afkøle.

8

Kanelsneglekage: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.

9

Rul dejen ud til en firkant og smør remoncen ud i et jævnt lag.

10

Fordel apple pie filling i et jævnt lag oven på remoncen, men sørg for at holde dig ca. 5 cm fra kanterne.

11

Rul dejen sammen og skær sneglene ud i stykker af ca 3-4 cm i tykkelsen. Fordel sneglene i en smurt bageform på 30 cm.

12

Dæk kanelsneglekagen til og lad efterhæve i 30 minutter.

13

Bag kanelsneglekagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til kanelsneglekagen er flot gylden.

14

Afkøl kanelsneglekagen på en bagerist og pynt med glasur.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

verdens bedste kanelsnegle

Ingen kommentar

Skriv et svar