Der er intet som en omgang nem aftensmad, som også kan laves på kort tid. Det er for mig en win win. Denne lettere spicy orientalske suppe, er udover super nem at lave, også en skøn smagsoplevelse med et lille kick. Du kan altid vælge at skrue lidt mere op for kicket, ved at tilføje lidt ekstra rød karrypasta. Her hjemme er vi, ved undtagelse af R, ikke til det meget stærke mad, trods at det er blevet bedre med årene.
Jeg har lagt mig med en omgang feber og forkølelse, meget typisk mig. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har formået, at holde jul uden at være snottet og ramt af bihulebetændelse, mega trælst! Derfor er denne suppe endnu engang på menuen, i håb om, at jeg kan svede forkølelsen væk, hih. Den smager virkelig fantastisk, tager ingen tid at lave, den er veganisk og så kan den med fordel spædes op, med lidt kylling eller hønsekød, til dem der ikke er vegetarer eller veganere. Jeg spæder den altid op med lidt hønsekød til ungerne og manden, da de elsker suppen med lidt kød i.
Opskriften giver 2-4 portioner.
Lækker opskrift på nem spicy orientalsk suppe
Print OpskriftIngredienser
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl grønsagsboullion
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 cm frisk ingefær, finthakket
- 0.5-1 tsk rød karry
- 5-6 spsk karry
- 1 tsk stødt koriander
- 4 spsk ris
- 1/2 peberfrugt, finthakket
- 70g ærter
- koriander, rød peber og frisk ingefær til pynt.
Instruktioner
Kom lidt olie i en gryde og 'brænd' karrypasta, hvidløg, ingefær, karry og koriander af, ved medium til høj varme.
Tilsæt grønsagsboullion, kokosmælk og ris. Skrue ned til medium varme og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt ærter og peberfrugt og lad det simre i yderligere 3-4 minutter.
Smag til med salt og peber.
Noter
Ærter og peberfrugt skal stadig have lidt bid.
Server straks, eventuelt med et stykke godt brød og top op med lidt frisk koriander, rød peberfrugt og frisk ingefær.
Rigtig god fornøjelse.
Indlægget indholder affiliate links
Ingen kommentar