Aftensmad/ Opskrifter

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise er simplethen noget af det bedste. Især til japanske retter, og isærdeleshed til de meget berømte Pokébowls.

Det vil også være en lækker lille ekstra side treat, til en omgang sushi, måske enda hjemmelavet sushi. Rigtig mange danskere elsker chilimayo, mig selv inklusiv, men skal jeg vælge, så vil jeg allerhelst have en lækker teriyaki mayo.

Har du aldrig prøvet en teriyaki mayo før, så er det virkelig på tide! Det smager absurd godt, især som dressering til en lækker sprød salat, eller i din Pokébowl. Sidstenævnte er en stor favorit her hjemme, og ungerne elsker virkelig min hjemmelavede teriyaki mayo.

Den er super nem at lave, tager ingen tid og kan med fordel laves dagen før den skal bruges. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise

Print Opskrift

Ingredienser

  • Teriyaki sauce:
  • 0.5 dl madlavningssake
  • 0.5 dl mirin
  • 0.5 dl soya
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 4 cm ingefær, hakket
  • 1 tsk farin
  • Teriyaki Mayonnaise:
  • 1 portion teriyaki sauce
  • 125g mayonnaise, den gode

Instruktioner

1

Kom alle ingredienserne til teriyaki saucen i en gryde og kog op ved høj varme. Når saucen koger, skrues ned til medium varme. Lad saucen simre i 10-15 minutter.

2

Tag gryden af varmen og lad den hjemmelavede teriyaki sauce afkøle. Når den er helt afkølet, sigtes hvidløg og ingefær fra saucen.

3

I en lille skål, blandes mayonnaisen og den afkølede teriyaki saucen godt sammen, så du får en lækker og glat teriyaki mayonnaise.

Teriyaki mayonnaisen opbevares på køl.

Rigtig god fornøjelse.

Hjemmelavet teriyaki mayonnaise

Ingen kommentar

Skriv et svar