Drikke/ Opskrifter

Hjemmelavet hindbær-lakridssnaps

Hjemmelavet hindbær-lakridssnaps

Der er nu intet som en lækker snaps, eller er der ? Jeg er ihvertfald kommet ret godt efter det der med snaps, måske det skyldes, at min bedre halvdels familie, er ret gode til at drikke snaps, eller noget af hans familie er ihvertfald, hih.

Han har den sødeste familie og jeg ville virkelig ønske, at vi så hinanden lidt mere, for vi ser vores familier alt for sjældent. Vi savner oftes lidt flere timer i døgnet, hvilket klart ville afhjælpe den her problematik, så nu må der godt snart komme lidt luft i kalenderen.

opskrift på nem hjemmelavet hindbær-lakrids snaps

I julen blev den her lækre hindbær-lakridssnaps indtaget over flere omgange. Både i selskab med gode venner og med Rasmus festlige og søde familie. Julen er jo ikke bare den søde familietid, men også en tid for gode julefrokoster og lækker mad, hvor der bliver skålet i gode vine, øl og lækre snaps.

For mit vedkomne er julen også den tid på året, hvor jeg sætter lidt ekstra pris på, hvor heldige vi egentlig er i min lille familie, og dette giver lidt ekstra stof til eftertanke. Derfor hjælper vi hvor vi kan i julen, både med gaver, mad og julepynt til udsatte familier, for lidt har jo også sin ret. Alt dette er noget jeg gør igennem julehjælpen.dk, som gør et fantastisk stykke arbejde.

Når men anyway, så brygger vi altid vores snaps på en klar Brøndum. Man kan også sagtens brygge snaps på en god vodka og her skal der altså lægges tryk på god vodka. Brygger du snaps på en billig vodka, så kan det altså smages. Hvad vodka angår, så går pris og kvalitet hånd i hånd, så vælg en af god kvalitet, så du opnår det bedste resultat.

Hvis du skal holde påskefrokost, så kan du lige nå at brygge en omgang hindbær-lakridssnaps. Det er nemlig super nemt og snapsen skal bare stå og passe sig selv.

Prøv den, den smager alt for lækkert!

Opskrift på hindbær-lakridssnaps.

Du skal bruge følgende:

Sådan gør du:
Kom snaps, hindbær og lakridspastiller i et sylteglas. Lad snapsen trække i 2-4 uger, eller indtil hindbærene har mistet deres farve og lakridspastillerne er opløst. Vend glasset dagligt.
Filtrerigstidspunktet er ikke så vigtigt, da bærenen kan ligge længe, før de begynder at påvirke smagen negativt. Hvis du er i tvivl om hvornår snapsen har trukket længe nok, så smag på den. TIP! Snapsen skal stå mørkt imens den trækker.
Når snapsen har trukket nok, filtreres snapsen, hvorefter den skal smages til. TIP! Hvis du synes at din snaps har en lidt bitter eftersmag, så smag den til med lidt agavesirup, da siruppen med fordel kan bruges, til at tage den bitre eftersmag. Smag dig frem, så kan det ikke gå helt galt.
Når snapsen er smagt til og tilpasset i smagen, hældes den på en flaske og stilles på køl.

Nyd snapsen imens den er iskold, eventuelt til den årlige julefrokost – julefrokost ud af huset, hvor humøret er højt og maden alt for lækker.

Snapsen vil iøvrigt være ret så perfekt, til en lækker og syndig dessert.

Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på hindbær-lakridssnaps

4 Kommentar

  • Reply
    Isabella
    30. juli 2020 at 20:41

    Hej Camilla,
    Jeg står og skal til at kaste mig ud i dit hjemmelavet “likør-projekt” og synes dine glasflasker med prop er afsindigt flotte. Hvor har du mon fundet dem henne?
    God aften!
    De bedste hilsner,
    Isabella

    • Reply
      Camilla
      31. juli 2020 at 8:51

      Hej Isabella
      Jeg har købt mine glasflasker inde i torvehallerne i KBH 😊 Det lyder som et spændende projekt – rigtigt god fornøjelse🍷 Vi er selv igang med at brygge snaps til vores årlig julefrokost, i disse dage.
      Mvh Camilla

  • Reply
    Vicki
    2. november 2022 at 14:11

    Hej Camilla,
    Jeg har planer om at give mig i kast med din opskrift på hindbær-lakridssnaps, da den lyder super lækker. Jeg har dog et afklarende spørgsmål ift. bærrene, som jeg kan se, du også har brugt frosne: kommes bærrene blot i, som de er – altså frosne – når ingredienserne kommes i mit sylteglas? Eller kræves der forarbejde/optøning af bærrene forinden?
    Mvh Vicki

  • Reply
    Jeanett Krohn Rasmussen
    31. december 2022 at 15:54

    Hej:0)
    Jeg er ivrig “kryddersnapse-brygger”,, og må da helt klart prøve din hindbær /lakrids variant. Linket til Fishermans pastillerne, er desværre ikke aktivt længere, så jeg vil blive rigtig glad, hvis du vil fortælle præcis, hvilken variant du bruger🙏 Rigtig godt nytår og mange venlige hilsner
    Jeanett Krohn Rasmussen 😊

  • Skriv et svar