De her bagels med kanel og rosiner, minder mig SÅ meget om New York!
Når jeg sætter tænderne i sådan en fætter her, så sender det mig straks tilbage til New Yorks travle og pulsrende gader, hvor jeg den dag idag, stadig kan fornemme duften af bilos, hører larmen fra håndværkerne der er ved at bygge nye skyskrabere, og de evige sirener fra brandbiler, politi og ambulancer.
Gud hvor jeg savner den by!
De her bagels med kanel og rosiner er sødmefyldte, bløde, seje og sprøde på en og sammen tid – helt igennem fantastiske! Og så er de helt perfekte sammen med en omgang peanut butter og syltetøj.
What’s not to like?
De er super nemme at lave og smager himmelsk. Så giv dig endelig i kast med opskriften – du vil ikke fortryde det!
Hjemmelavet bagels med kanel og rosiner
Print OpskriftIngredienser
- Bagels:
- 25g gær
- 3.5 dl vand, lillefinger varmt
- 500g hvedemel
- 1 spsk brun farin
- 2 spsk salt
- 1 spsk vaniljepulver
- 100g rosiner
- 3 spsk sukker
- 2 spsk kanel
- Vandbad:
- 1-1.5 liter vand
- 2 spsk honning
- 1 sammenpisket æg, til pensling
Instruktioner
Rør gæren ud i vandet - jeg brugte min køkkenmaskine.
Tilsæt hvedemel, farin, salt og vaniljepulver og bland det godt sammen i 2 minutter, ved lav hastighed.
Tilsæt rosinerne og bland det godt sammen i yderligere 2 minutter, ved lav hastighed.
Bland sukker og kanel sammen i en skål, og drys det ud på køkkenbordet, som hvis det var hvedemel. Vend dejen ud på kanelsukkeren og ælt det godt ind i dejen, indtil der ikke er mere kanelsukker tilbage på bordet. Hvis du godt vil have et fint kanelsukker mønster i dine bagels, så hold lidt igen med æltningen. Dejen kan godt blive lidt våd, af den tilsatte kanel-sukker, men det er helt okay.
Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie og lad den hæve lunt og tildækket i 1-1.5 time.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og slå den let sammen.
Del dejen i 8 lige store stykker, som formes til en bolle. Sæt tommelfingeren gennem midten af hver bolle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet - hullet må gerne være stort, da brødet hæver godt op ved kogning og bagning. Form dine bagels, så de bliver flotte runde og stil dem på to bageplader beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Kom vand og honning i en gryde og kog op. Når vandet koger skruer der ned til medium varme, så vandet kun simre.
Sænk din bagel ned i vandet på en hulske, en eller to ad gangen. Lad dem simre i vandet i 1 minut på hver side, hvorefter de tages op igen med en hulske, og lægges tilbage på bagepladen.
Pensl dine bagels med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 20 minutter - roter bagepladen efter 10 minutter.
Lad dine bagels afkøle på en bagerist.
Nyd dem imens de stadig er lune, med en omgang peanut butter og syltetøj, eller hvad dit hjerte ellers begærer.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar