Bageværk/ Opskrifter

Grove manitoba boller

Grove manitoba boller

Jeg har lige bikses sådan en lækker dej sammen her, som nu står i køleskabet og hviler til imorgentidlig. Vi skal nemlig have friskbagte grove manitoba boller til morgenmad.

De grove manitoba boller har en lækker og sprød skorpe, en blød og luftig krumme og smager vidunderligt.

De er nemme at lave og kræver ikke de store færdigheder. Det krævet blot, at du har en køkkenmaskine, da det gør æltningsprocessen væsentligt nemmere.

Prøv dem, jeg er sikker på at du vil elske dem.

Grove manitoba boller

Print Opskrift
Serveringer: 8 stk.

Ingredienser

  • 25g gær
  • 6.5 dl vand, lillefinger lunt
  • 3 tsk groft salt
  • 3 tsk sukker
  • 40g hørfrø
  • 100g grahamsmel
  • 150g sigtemel
  • 350g manitoba mel

Instruktioner

1

Rør gæren ud i vandet.

2

Tilsæt salt, sukker, hørfrø og mel, og rør det hele let sammen. Lad herefter den våde dej hvile/trække tildækket i 10 minutter.

3

Efter de 10 minutter, æltes dejen i din køkkenmaskine med den 'flade krog'. Ælt ved medium-høj hastighed i 5 minutter.

4

Skift den 'flade krog' ud med den 'snoet dejkrog' og fortsæt med at ælte dejen ved medium-høj hastighed i 5-8 minutter - til dejen kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne. Lav glutentesten og se om dejen er æltet nok. Hvis den ikke 'består' testen, skal den æltes yderligere på køkkenmaskinen.

5

Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og lad den hæve lunt og tildækket i 3 timer - eller stil på køl og lad den koldhæve natten over.

6

Tænd din ovn på 250 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen.

7

Drys køkkenbordet med en generøs mængde mel og vend den 'våde' dej ud herpå. Drys dejen med mel og skær herefter ud i 8 passende stykker, og læg dem på et stykke bagepapir.

8

Når ovnen er klar, tages bagepladen ud af den varme ovn, hvorefter bagepapiret med bollerne på, rykkes forsigtigt hen på pladen.

9

Skru ovnen ned til 220 grader varmluft og bag bollerne i 12-14 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.

10

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Nyd de grove manitoba boller imens de stadig er lune, men tandsmør og pålægchokolade, marmelade, ost eller hvad du ellers måtte løste.

God fornøjelse og velbekomme.

Grove manitoba boller

Ingen kommentar

Skriv et svar