Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. Ja det er vidst en sang som vi alle kender og for mig, passer den faktisk også spot on. Hvis jeg ikke får bare en smule lækkert i løbet af ugen, så ender jeg med at lave ballade, hihi. Om det er et sundt alternativt, eller om det er en god kalorie bombe er egentligt underordnet, bare det er noget sødt og lækkert.
Rasmus elsker syrlige kager så de her fastelavnsboller, er som udgangspunkt lavet for at please ham lidt. Han er så god til at hjælpe til her hjemme og det skal i den grad værdsættes, og i det her tilfælde, blev det værdsat med en omgang utrolig lækre fastelavnsboller, med fyld af lemoncurd, mums. Opskriften giver 16 fastelavnsboller, så vi lagde lige turen forbi mine forældre med en håndfuld, for min far er en kæmpe kagegris, fuldstændigt ligesom mig. Jeg har det nok ikke fra fremmede, hihi.
Vi var alle sammen store fans af de bløde fastelavnsboller, med det let syrlige fyld. Havde der været flere tilbage, havde jeg helt sikkert indtaget en i skrivende stund, for nøj hvor er de bare alt for lækre. De er netop skrevet på yndlingslisten og skal uden tvivl snart bages igen. De behøver nemlig ikke en særlig lejlighed, for at blive serveret, det er en perfekt “bare fordi” bolle. De vil også være perfekte til en fødselsdag, til uddeling i skolen, eller på en grå og langsom søndag foran flimmerkassen. Mulighederne er mange, så der er ingen undskyldning uden om.
Opskrift på fastelavnsboller med fyld af lemoncurd.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 25 g gær
- 50 g smør
- 50 g solsikkeolie
- 2.5 dl mælk
- 2 æg
- 50 g sukker
- 0.5 tsk salt
- 550 g hvedemel +/-
- Kornene fra 1 vaniljestang
- Skal fra 1 usprøjtet citron
Sådan gør du:
Smulder gæren. Smelt smøret og lun mælken.
Opløs gæren i den smeltede smør og den lune mælk. TIP! Din mælk/smør må ikke være for varm, da det kan dræbe gærcellerne og så vil din dej ikke hæve.
Tilsæt olie, samt æggene et ad gangen.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem i omkring 5 minutter. TIP! Dejen skal være blød og smidig uden at klistre til fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Du skal bruge følgende til din lemoncurd:
- saft og skal fra 1 1/2 usprøjtet citron
- 100 g sukker
- 1 æg
- 40 g smør, i små tern
Sådan gør du:
Riv citronskallen og pres saften fra citronerne.
Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde og tilsæt de små smør tern.
Pisk konstant over svag varme i ca 10 minutter, til smørret er smeltet og massen er tyknet. TIP! Det må på intet tidspunkt koge!
Tag gryden af varmen og hæld din varme lemoncurd igennem en si og direkte ned i et glas, som kan lukkes helt tæt.
Sæt din lemoncurd på køl, indtil den er helt kold. TIP! Cremen kan holde sig i 1 uge på køl.
Sådan former du dine fastelavnsboller:
Når dejen er færdighævet, rulles den ud på et meldrysset bord, til en stor rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
På hver af firkanterne lægges 1 spsk lemoncurd på midten. Fold hjørnerne ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så fyldet ikke kan løbe ud. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med samlingen nedad.
Lad fastelavnsbollerne hæve tildækket, i yderligere 45 minutter.
Bag de færdighævet fastelavnsboller i en forvarmet ovn, ved 200 grader i omkring 12-15 minutter.
Lad de færdigbagte fastelavnsboller afkøle på en bagerist.
Du skal bruge følgende til citronglasur:
- 200 g flormelis
- Saft fra 1/2 citron
Sådan gør du:
Rør ingredienserne godt sammen, til en tyk glasur. TIP! Hvis din glasur bliver for tyk, så tilsæt lidt vand.
Når fastelavnsbollerne er helt afkølet, er de klar til at blive smurt med lidt citronglasur. Gør eventuelt ligesom jeg og pynt fastelavnsbollerne med lidt grofthakket pistacienødder, grofthakket hvid chokolade med crunch, spiselige blomster og lidt af Mill & Mortar’s smukke dust.
Rigtig god bagelyst.
Ingen kommentar