Imorges var en af de helt langsomme af slagsen..
Kender du dem?
Sådan en morgen, hvor man fik lov til at blive liggende under dynen, uden at man skulle have dårlig samvittigheder over, at man ikke havde fået smurt madpakker dagen før.
Gud hvor jeg dog elsker ferie og langsomme morgner.
Da jeg endelig havde fundet vej ud af sengen og var kommet i tøjet, kastede jeg mig ud i at lave en lidt anderledes brunch. Eller anderledes og anderledes ved jeg nu ikke, men det er ihvertfald ikke en klassisk brunch man ser her i Danmark. Den minder mere om noget man måske kan finde på et menukort i London eller New York, og når man nu ikke kan komme til London eller New York, så må vi bringe London og New York til os, hih.
Det er en super nem morgenmad og hvis du er på jagt efter en smagsgod og farvefin opskrift til brunch bordet, så er du kommet til rette sted. Denne opskrift er nemlig helt vidunderlig!
Du kan med fordel portionsanrette i små glas, så denne breakfast bowl bliver en del af en lækker brunchbuffet, og så lige pynte med lidt frisk karse, for den der waow effekt.
Breakfast bowl
Print OpskriftIngredienser
- Breakfast bowl:
- 250 ml quinoa
- 1 sød kartoffel, skrællet og skåret i skiver af ca. 1x1 cm
- 30 ml oliven olie
- 3 dl champignoner, skåret i skiver
- 1 dl forårsløg, snittet
- 1/4 tsk salt
- 1/4 peber
- Dressing:
- 60 ml tahini
- 45 ml vand
- 15 ml citron saft
- 10 ml ahornsirup
- 5 ml soya sauce
- 1 fed hvidløg, presset
- Topping:
- 250 ml cherrytomater, halveret
- 1 avocado, i skiver
Instruktioner
Breakfast Bowl: Kog quinoa efter anvisning på pakken.
Kom de søde kartoffel tern i en lille gryde. Dæk med vand og kog op. Når vandet koger, skruer der ned til medium-lav varme. Lad simre i 5 minutter og dræn vandet fra.
Varm olien op i en pande ved medium varme. Tilsæt champignoner, forårsløg, de kogte kartofler, og salt og peber. Sauter i 5 minutter, til champignonerne begynder at blive gyldne. Tag stegepanden af varmen og stil til side.
Dressing: Kom alle ingredienserne i en lille skål eller flaske, og pisk eller shake det hele godt sammen.
Fordel quinoa ligeligt i 2 skåle, tilsæt det søde kartoffel mix og top af med cherrytomater og avokado, samt et godt skvat af den lækre dressing.
Denne lækre bowl kan også nydes som frokost eller aftensmad. Det behøver jo ikke være en breakfast bowl, og hvis du ikke er til den veganske version som jeg kører med her, så kan du tilføje lidt kylling eller andet godt kød – mulighederne er mange.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar