Cremet gnocchi supper. Perfekt comfort food, sprængfyldt med varme krydderier og lækker smag.
Endelig tittede solen frem og det skal i den grad nydes!
Når ungernes hjemmeskoling er slut kl 14, så bliver de pakket ind i varmt tøj og så går turen mod skoven, hvor der skal en masse skridt i stængerne. Vi trænger alle til D-vitamin og frisk luft. K har netop haft endnu et anfald og har derfor været lidt ekstra isoleret, da han er ekstra udsat for smitte. Så en tur i skoven er til stor gavn for alle.
På dage som idag, hvor man har været en masse timer ude i den friske, og ret så kolde luft, så er det perfekt med en omgang rygende varm suppe. Så idag, står menuen på cremet gnocchi suppe, med sprødstegt bacon.
Det smager vanvittig godt og det bedste af det hele er, at alle grøntsagerne bliver kamufleret, så ungerne ved slet ikke, at de spiser en masse grønt, hih. Det er efter min mening en win win.
Suppen er super nem at lave og passer perfekt til årstiden.
Cremet gnocchi suppe med rosmarin bacon
Print OpskriftIngredienser
- 400g bacon i tern
- 1 tsk tørret rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket
- 6 gulerødder, snittet i små stykker
- 4 stilke selleri, snittet i små stykker
- 4 fed hvidløg, fintrevet
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 knsp chiliflager
- Salt og peber
- 30g smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 L grøntsagsbouillon
- 5 tern frossen spinat
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dl revet parmesan
- 500g gnocchi
Instruktioner
Steg bacon på en pande ved medium-høj varme, til det bliver sprødt. Under det sidste minuts stegning, tilsættes rosmarin til baconen. Kom rosmarin bacon over på en tallerken dækket med køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt.
Kom løg i en tykbundet gryde og sauter i olivenolie i et par minutter, til løgene er blevet bløde og transparente.
Tilsæt gulerødder, selleri, hvidløg, timian, basilikum, chiliflager, samt lidt salt og peber. Sauter ved medium-høj varme i 5 minutter.
Tilsæt smør og hvedemel under konstantomrøring i 1 minut. Herefter tilsættes grøntsagsbouillon under omrøring. Skru ned til medium-lav varme og lad simre i 15 minutter.
Tilsæt spinat, kokosmælk, parmesan og gnocchi og lad simre i 10 minutter. Hvis du synes at suppen bliver for tyk, så tilsæt lidt ekstra bouillon.
Server den cremede suppe, toppet med rosmarin bacon og lidt revet parmesan on the top.
Noter
Du kan med fordel erstatte den frosne spinat, med 8 dl frisk grønkål, som er hakket groft.
Suppen er også perfekt, med et lækkert groft brød on the side.
Velbekomme.
Ingen kommentar