Aftensmad/ Opskrifter

Chicken pot pie med biscuits

Chicken pot pie med biscuits

Menuen idag består af rigtig amerikansk comfort food. Vi skal nemlig have chicken pot pie med biscuits.

Da vi var i Charleston tilbage i 2018, blev vi for alvor introduceret til biscuits. Der fik man biscuits and gravy til morgenmad, sjov morgenmads spise, men noget A i den grad nød, hih.

A elsker sauce og jeg ved, at hun bliver ellevild, når hun ser at vi skal have chicken pot pie med biscuits til aftensmad. Det er blevet lidt af en favorit ret, hos både hende og jeg.

Det er en nem og lækker spise, især på en kedelig og grå søndag som idag. Man kan sagtens erstatte kylling med eks. kalkun, eller noget andet lækkert kød. Det samme gør sig gældende med grøntsagerne. De kan sagtens erstattes af andre grøntsager, måske nogle der komplimentere det udskiftet kød.

Mulighederne er mange, så det er bare om at give sig i kast, med den lækre ret.

Chicken pot pie med biscuits

Chicken pot pie med biscuits

Print Opskrift
Serveringer: 5 pers

Ingredienser

  • Biscuits:
  • 4.75 dl hvedemel
  • 1.5 spsk bagepulver
  • 1.5 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2.5 dl revet cheddar ost
  • 1/2 bundt purløg, hakket
  • 90g iskoldt smør, skåret i små tern
  • 1.75 dl piskefløde
  • 1 æg, til pensling
  • Pie fyld:
  • 2 kartofler, skrællet og skåret i små tern på 1x1 cm
  • 500g kylling, skåret i tern
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 2 spsk oliven olie
  • 60g smør
  • 1 løg, snittet
  • 2.5 dl gulerødder, snittet
  • 1.5 dl stilke selleri, snittet
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 0.75 dl hvedemel
  • 7 dl hønsebouillon
  • 1.5 dl piskefløde
  • 2 spsk maizena
  • 0.5-1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 1 tsk tørret origano
  • 2.5 dl ærter, frosne

Instruktioner

1

Biscuits: Start med at lave dine biscuits, så de kan nå at hvile på køl.

2

Kom mel, bagepulver, sukker, salt og hvidløgspulver i en foodprocessor og pulser/kør til det hele er kombineret.

3

Tilsæt cheddar og purløg, og pulser/kør til det er inkorporeret i melblandingen.

4

Tilsæt kolde smørtern og pulser over et par omgange til dejen ligner små brødkrummer. De største krummer må ikke være større end størrelsen på en ært.

5

Tilsæt fløde og pulser et par gange, til dejen begynder at samle sig. Den skal være crumbly med større våde stykker.

6

Hæld dejen ud på et mel drysset bord og ælt dejen forsigtigt sammen. Rul herefter dejen ud til en rektangel med en tykkelse på 2 cm.

7

Fold venstre side ind til midten, fold herefter højre side ind over den foldede venstre side. Fold dernæst toppen ned til midten, efterfulgt af bunden der foldes hen over toppen. Rul igen dejen ud til en rektangel med en tykkelse på 2 cm.

8

Gentag ovenstående step.

9

Brug en rund udstikker eller et glas med en diameter på 8 cm, og udstik (pres og ikke twist) små runde biscuits. Re-shape restdejen og udstik yderligere biscuits. Sæt dem på et fad og sæt på køl imens fyldet laves.

10

Pie fyld: Kom kartoflerne i en gryde og dæk til med vand. Bring i kog, skru ned til middelvarme og lad simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen, dræn vandet fra og stil til side.

11

Vend kyllingtern i paprika, salt og peber.

12

Steg kylling på en sauterpande ved medium-høj varme i oliven olie, til ydersiden har fået farve - skal ikke gennemsteges. Kom kylling over på en tallerken og sæt panden tilbage på blusset.

13

På den nu tomme pande smeltes smør over medium varme. Tilsæt løg, gulerødder, selleri og hvidløg og sauter i 5 minutter.

14

Tilsæt hvedemel til grøntsagerne og lad det stege med i 2 minutter, under konstant omrøring. Skru ned til medium-lav varme og tilsæt hønsebouillon i et stille og roligt tempo, under konstant omrøring.

15

Pisk piskefløde og maizena godt sammen, og tilsæt til saucen under konstant omrøring. Smag til med salt, peber og oregano. Lad det simre under konstant omrøring, til saucen har fået en ønskede konsistens. Den konsistens saucen får nu, er også den konsistens, som den har når den kommer ud af ovnen. Hvis du synes at saucen er for tyk, så tilsæt lidt ekstra hønsebouillon.

16

Tag panden af varmen og tilsæt kartofler, kyllingtern og frosne ærter, og bland det hele godt sammen.

17

Tag dine biscuits ud af køleskabet og fordel dine biscuits oven på fyldet. (Hvis din sauterpande ikke kan tåle at komme i ovnen, så kom fyldet i et ovnfast fad og fordel biscuits oven på fyldet).

18

Pensl biscuits med sammenpisket æg.

19

Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og bag i 20-25 minutter, til dine biscuits er gyldne og gennembagt.

Velbekomme.

Chicken pot pie med biscuits

Ingen kommentar

Skriv et svar