Romsnegle er noget af det bedste jeg ved, når vi snakker om wienerbrød.
Hvad er dit yndlings wienerbrød?
Jeg har dog ikke tålmodighed til, at kaste mig ud i en omgang hjemmelavet wienerbrødsdej. Jeg er slet ikke i tvivl om, at en hjemmelavet wienerbrødsdej er alt arbejdet værd, det er bare ikke noget for mig på nuværende tidspunkt. Måske jeg for mod på det i fremtiden – you never know.
Jeg har derfor, istedet lavet en omgang bløde kanelsnegle, som jeg har forvandlet til romsnegle, ved at pynte dem med den lækreste romglasur og prinsesse krymmel. Mums siger jeg bare!
Kanelsneglene kan sagtens pyntes med en klassisk glasur, hvis du ikke er til romglasur, men du er simpelthen nødt til, at give denne romglasur en chance – den er to die for!
Kanelsneglene er super nemme at lave og dette er en opskrift, hvor den lækre remonce bliver inde i sneglene – total mind blownig, heh. Du kender garanteret godt den der irriterende følelse man får i kroppen, når man hiver en bageplade ud af ovnen, med nybagte kanelsnegle, hvor halvdelen af remoncen ligger på bagepladen.
Det problem undgår du med denne opskrift. Så kast dig endelig ud i en omgang bløde romsnegle. Jeg lover at de er det hele værd!
Opskrift på bløde romsnegle
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50g gær
- 2.5 dl mælk, lunt
- 100g smør, smeltet
- 1 æg
- 50g sukker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 550g +/- hvedemel
- Remonce:
- 100g smør, blødt
- 180g farin
- 2 spsk kanel
- Glasur:
- 200g flormelis
- 3 psk rom
- Romessens
- Krymmel
Instruktioner
Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt smør, æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og kardemomme og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.
Kanelsneglene: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til en stor rektangel og smør remoncen ud i et jævnt lag.
Rul dejen sammen og skær kanelsneglene ud i lige store stykker. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk kanelsneglene til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-15 minutter, eller til kanelsneglene er let gyldne.
Afkøl sneglene på en bagerist.
Glasur: Rør en glasur af flormelis, rom og romessens.
Fordel glasuren på kanelsneglene og pynt med krymmel.
Nyd de syndige romsnegle i godt selskab.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar