Kanelkage, en klassiker der altid går lige i hjertet.
Kanelkage har en helt særlig plads i mit hjertet. Jeg tror måske det skyldes, at den bringer en masse barndomsminder med sig. Ikke at min mor bagte den, for det gjorde hun ikke – tror aldrig hun har bagt en kanelkage før, så det er ikke barndomsminder fra hjemmet den bringer frem, nej det er barndomsminder fra skoletiden.
I skolen havde vi fredagskage, eller var det torsdagskage, hmmm.. anyways, vi havde en fast kagedag hver uge, hvor alle i klassen skiftedes til at have kage med – fantastisk koncept, måske man skulle forsøge at gøre det samme i mine ungers klasse – det må være et forslag til næste forældremøde. Kagedagen var ugens højdepunkt og aldrig har så mange børn, haft så store smil på deres læber på samme tid, hih.
Jeg mener at det var Anders fra min klasse, der af og til delte kanelkage ud, en seriøst god kanelkage og siden da har jeg drømt om kanelkage og ingen kanelkager jeg har smagt, har kunne måle sig med Anders mors kanelkage, lige indtil nu. Nu har jeg endelig knækket koden, efter et utal af forsøg – Jublen vil ingen ende tage, hah..
Kanelkagen smager helt vidunderligt. Den er let, luftig, kompakt og svampet på en og samme tid. Hvordan den kan være alle de ting på en gang er mig en gåde, men fantastisk er det altså. Noget af det der er ekstra fedt ved opskriften er, at den er virkelig, som i VIRKELIG nem at lave og dejen tager ikke mange 5 minutter at bikse sammen – whats not to like?
Hvis du står og skal bruge en bradepandekage, så lav dobbelt op på opskriften, eventuelt dobbelt op x2, så er der til en omgang uddeling i skolen eller på arbejdet.
Der er intet som en klassisk skærkage
Blød kanelkage
Print OpskriftIngredienser
- Kanelkage:
- 60g smør, smeltet
- 180g sukker
- 2,5 dl kærnemælk
- 180g mel
- 1 spsk kanel med top
- 1 tsk natron
- Knsp salt
- Frosting:
- 25g smør, blødt
- 125g flormelis
- 1 tsk kakao
- 3 spsk kaffe
Instruktioner
Kanelkage: Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt kærnemælk og pisk godt igen.
Tilsæt resten af ingredienser og pisk det hele godt sammen.
Kom dejen i en smurt springform á 18 eller 20 cm.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30 minutter, eller til at en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Frosting: Pisk alle ingredienserne godt sammen, til en let og luftig frosting.
Når kagen er afkølet fordeles den lækre frosting i et jævnt lag på hele kagen.
Opbevar kagen ved stuetemperatur, for at frostingen ikke bliver for hård. Jeg opbevarer altid min kanelkage på en kageopsats med låg, selvom den sjældent for lov at stå der i mere end en dag, hih.
Velbekomme.
Ingen kommentar