Jeg fik pludselig lyst til en omgang crumble, men da jeg igen er gået igang med at tælle kalorier, er jeg begrænset af mængden af kalorier, jeg kan kaste i hoved, i løbet af dagen. Så det blev istedet til en omgang bagte æbler, med vaniljeis fra Easis.
Slet ikke et dårligt alternativt.
De bagte æbler smager vidunderligt. Søde, saftige, karamelliserede og stadig med bid – mums. De er super nemme at lave, og her har jeg lavet dem uden raffineret sukker, for at lette lidt på kalorierne.
Du kan sagtens lave de dem på forhånd og opbevare på køl. Når de så skal bruges, så kom dem på panden og varm ved medium varme.
Nem ik’?
Opskriften giver 2 store portioner eller 3 mindre. Jeg spiste en stor portion og har gemt resten, til dårlige tider, heh.
Ingredienser
- 5 store æbler
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk ahornsirup
- 2 tsk sukrin gold
- 2 tsk kanel
- Knsp kardemomme
- Knsp stødt ingefær
Instruktioner
Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær ud i skiver.
Vend æblerne med resten af ingredienserne, så alle skiver er dækket i marinaden.
Fordel i et jævnt lag i et ovnfast fad.
Bag æblerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15 minutter.
Tag fadet ud og vend æblerne godt rundt. Stil fadet tilbage i ovnen og bag i 10 minutter, hvorefter dette step gentages igen.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle.
De bagte æbler er også helt vidunderlige, som topping på morgengrøden.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar