Way back, sådan virkelig way back, blev disse sindsygt lækre cheddar cheese boller lavet. Selvom det er længe siden at de sidst blevet lavet, gør det dem bestemt ikke dårligere, det betyder bare, at jeg er ualmindelig langsom i betrækket, men hey, bedre sent end aldrig, right ?
Bollerne er inspireret af et billede jeg faldt over på IG, da det er så længe siden de blev lavet, husker jeg desværre ikke, hvem der havde postet billedet. Shiit hvor min hukommelse bare ikke er som den har været, hvad skal der dog ikke blive af mig, når jeg bliver gammel og grå, hih.
Anyhow, så smager de her cheddar cheese boller helt igennem fantastisk, ungerne er tossede med dem og de var et kæmpe hit i madpakken. De er gode som snacks når den lille sult melder sig, de er gode som tilbehør til maden, eller til børnefødselsdagen, hvor der skal lidt andet på bordet, end de sædvanlige boller. De er super nemme at lave og så tager det ingen tid, at bike dem sammen. De er bløde, saftige og har den lækreste midte, fyldt med cheddar cheese, what’s not to like ? Her hjemme ELSKER vi cheddar ost, så allerede fra den spæde opbagning af cheddar cheese bollerne, vidst jeg, at de ville vinde ungernes hjerter, heh.
Jeg opbevarede min cheddar cheese boller i en Istad plastpose fra Ikea, de er med ziplukning og kan bruges igen og igen, grundet den praktiske lukning. Det er simpelthen så smart og så findes de i flere forskellige størrelser. Ved at opbevarer bollerne på denne måde, holdte de sig friske og lækre i 2 dage, måske de kan holde sig friske i længere tid, men de var helt væk på anden dagen, da ingen kunne holde fingrene fra dem, hih.
cheddar cheese boller
Print OpskriftIngredienser
- 25g gær
- 2.5 dl vand, lunt
- 1 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk timian, kan undlades
- 500g hvedemel
- 60g durum mel
- 50g smør, blødt
- 225g cheddar, skåret i 15 lige store stykker
- Sesam til pynt
Instruktioner
Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt creme fraichen.
Tilsæt sukker, salt og timian.
Tilsæt halvdelen af melen og ælt det godt sammen.
Herefter tilsættes den bløde smør og resten af melen.
Ælt dejen godt igennem til du har en glat og ensartet dej. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 45 minutter.
Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et meldrysset bord og deles i 15 lige store stykker.
Fold hvert stykke dej rundt omkring et stykke ost og form til en bolle. Sæt bollerne på 1 bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk bollerne til og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg og drys med sesam. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca 12 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl cheddar cheese boller på en bagerist.
Nyd de uimodståelige cheddar cheese boller imens de stadig er lune, der er de uden tvivl allerbedst.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar