Drop mad spild er noget af det vi hører meget om i øjeblikket, på de sociale medier. Det gør bare denne opskrift endnu bedre, at vi hjælper lidt på dette problem. Hvis du ligesom jeg ofte står med kagerester, så frys dem ned, så du altid har til en portion romkugler. Det vil din familie, om muligt, elske dig lige en tand højere for 😉
Hvorfor betale i dyre domme for romkugler hos bageren, når du selv kan lave nogle romkugler, der er betydeligt bedre ? Her hjemme summer huset af glade børn, når huset begynder at dufte af de lækre hjemmelavet romkugler.
Hjemmelavet romkugler smager langt bedre end dem fra bageren og så er de oven i købet nemme at lave. Det kræver få ingredienser at lave dem og ungerne elsker, at være med til at rulle dem. Noget af det jeg især er vild med, ved hjemmelavet romkugler er, at jeg selv kan smage dem til, så de får den helt rigtig smag af rom, efter min gane. Her hjemme betyder kagerester, romkugler, hvilket føre til glade unger og en lykkelig mand. Whats not to like ?
Vi laver altid nogle enkelte helt små romkugler, som vores ældste kan få med i madpakken, som en lille dessert. Det bringer altid stor glæde, med en lille ekstra godte i madpakken.
Du skal bruge:
- 400g kagerester
- 100g marcipan
- 100g + 150g smeltet mørk chokolade
- 1 spsk kakaopulver
- 2 spsk hindbærmarmelade
- Romessens efter smag
Sådan gør du:
- Blend kagerester og marcipan godt sammen.
- Rør de blendede kagerester og marcipan med resten af ingredienserne, samt 100g smeltet chokolade og smag til med romessens.
- Sæt romkugle dejen på køl til den har sat sig.
- Form romkuglerne i den størrelse du ønsker.
- Sæt kuglerne i fryseren i ca 20 min.
- Smelt de sidste 150g chokolade og vend romkuglerne forsigtigt i chokoladen. Tril dem i kokos, krymmel eller andet du ønsker dem pyntet med.
- Lad dem tørre på en ris.
Rigtig god fornøjelse, med at lave disse velsmagende mund godter.
Ingen kommentar