Andre lækkerier/ Opskrifter

Opskrift på hjemmelavet og velsmagende Nutella

Opskrift på hjemmelavet Nutella

Jeg har længe haft lyst til, at forsøge mig med en hjemmelavet Nutella og i går blev så dagen hvor det skulle prøves. Jeg er fan! Nøj hvor blev den god.

opskrift på hjemmelavet Nutella

Denne opskrift er yders velsmagende efter min mening. Den har en god og fyldig chokoladesmag, hvor man samtidig også kan smage de lækre hasselnødder. Det er uden tvivl, blevet en ny favorit her hjemme!

Nutellaen opbevares i en tætsluttet beholder og kan både opbevares på køl og i skabet. Den har en holdbarhed på ca 2 uger, men den holder næppe så længe 🙂

Du skal bruge følgende:

  • 150g Hasselnødder
  • 100g Smeltet og afkølet chokolade
  • 2 spsk Kakao
  • 65g Flormelis
  • 1/2 tsk Vanilje ekstrakt

Sådan gør du:

  • Rist hasselnødderne i i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader. Hasselnødderne skal være godt ristede.
  • Når nødderne er færdige og afkølet, kommes nødderne i et rent viskestykke og gnides mod hinanden, til skallerne er faldet af. Der må gerne sidde lidt skald på dem, men fjern gerne det meste.
  • Blend nødderne i din blender til en tynd nøddesmør. Det tager et par minutter. Først vil de bliver pulveriseret, så klumpet, herefter cremet og til sidst flydende og skinnende. TIP! Skrab siderne ned under processen, så du får en ensartet masse.
  • Når hasselnødderne er blendet til en tynd nøddesmør og har en skinende overflade tilsættes resten af ingredienserne.
  • Blend i yderligere et par minutter til du har en glat, ensartet og skinnende Nutella.

Velbekommen 🙂

opskrift på velsmagende nutella

 

Ingen kommentar

Skriv et svar