Is/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Nem opskrift på citron sorbet

Nem opskrift på citron sorbet

Jeg kan slet ikke begribe, at vi allerede er i februar måned og lige om lidt, går turen til Berlin. Jeg glæder mig som et lille barn, til at tilbringe et par dage med min bedre halvdel, uden forstyrrelse, doing nothing. Nøj hvor jeg trænger til nogle rolige dage, så nu er nedtællingen for alvor gået igang!
Imens jeg tæller ned til vores lille getaway og forsøger, at pleje den langsomt snigende influenza, vil jeg bruge lidt tid på, at dele en ret lækker opskrift med dig, på citron sorbet, eller som jeg kalder den, lemon sorbet. Den er super nem at lave og smager fantastisk, der er intet som en lækker og frisk is. Den er syrlig og sød på en og samme tid, men den er uden tvivl mere syrlig, end den er sød. Den smager af sol og sommer, og allerede ved første bid, flyver tankerne hen mod varmere himmel strøg, ja det er faktisk lige før, du kan mærke den varme brise kærtegne dine kinder. Jeg drømmer mig ihvertfald væk til varmere og lysere dage, hyggelige middage på terrassen og masser af leg i poolen. Vi er så forbandende heldige, at R’s forældre har pool, så når vejret en sjælden gang imellem er med os, så skynder vi os gerne forbi til en hurtig dukkert. Det er jo synd, at den står der helt uforstyrret, når nu vi alle sammen elsker at bade, hih. Jeg håber virkelig at det bliver en god og varm sommer i år, så vi kan få badet en masse!

Jeg plejer normalt, at lave is uden ismaskine, men denne citron sorbet, har jeg lavet i min Wilfa ismaskine. Det er en vidunderlig ismaskine, som jeg virkelig elsker. Jeg elsker især, at den har en kompresser, der gør at man slipper for fryseelementerne, ja jeg er fan! 1-2-3 så har man en lækker og hjemmelavet is, what’s not to like ? Det skal dog lige siges, at jeg ‘kun’ bruger den når jeg laver sorbet, men her er den også total uundværlig for mig.

lemon sorbet

Nem opskrift på citron sorbet

Print Opskrift
Serveringer: 4+ Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • 1.2 dl citronsaft, friskpresset
  • 4 dl vand
  • 150g rørsukker
  • 2 husblas

Instruktioner

1

Læg husblas i blød, i rigeligt med iskoldt vand.

2

Kog citronsaft, vand og sukker op. Tag gryden af varmen, når alt sukkeret er opløst.

3

Vrid husblassen fri for vand og kom den op i den stadig varme citronlage. Rør til husblassen er smeltet.

4

Stil gryden til side og lad den afkøle til stuetemperatur.

5

Hæld den afkølede citronlage op i ismaskinen og kør, til en let og luftig sorbet. Kom din citron sorbet i en tætlukket beholder og kom den i fryseren, indtil den skal serveres.

Noter

Citronlagen kan med fordel laves et par timer før den skal køres igennem ismaskinen.

Alt afhængig af hvor frosen din citron sorbet er, så lad den tø i ca. 5-10 minutter før servering.

Her hjemme kan vi spise den direkte fra fryseren, uden at den behøver lidt optøning, måske du er lige så heldig, hihi.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

lækker hjemmelavet citron sorbet - lemon sorbet

//Indlægget indeholder affiliate link//

Ingen kommentar

Skriv et svar