Er du også en kæmpe sucker, for sådan en rigtigt lækker og blød brunsviger? En brunsviger der har den helt rette balance, imellem brød og remonce? En rigtigt svampet sag?
I så fald, er du kommer til helt rette sted!
Den her nordjyske brunsviger, er noget af det bedste jeg længe har smagt! Den er super nem at lave og så er den oven i købet også, super hurtigt at lave. Det tager vitterligt ingen tid. Ofte skal bageværk hæve i flere timer, men ikke her. Her drejer det sig om 30 minutter, efterfulgt af 20-30 minutter, and done. Se det er da hurtigt!
Her hjemme, kan en simpelt ting som flødeskum skille vandene. Så du kan vel selv forstille dig, hvad der skete da denne nordjysk brunsviger med flødeskum, blev serveret, heh. Ej, de tog det rigtigt fint og de spiste ren faktisk flødeskummen, helt uden at foretrække en mine. De kunne ren faktisk godt lide det. Se det er vildt!
Hvis du heller ikke er til flødeskum, så server den lækre og bløde brunsviger uden. Den smager fantastisk med eller uden flødeskum, men jeg kan virkelig anbefale den med – mums.
Nem opskrift på blød nordjysk brunsviger med flødeskum
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50g gær
- 100g smør, smeltet
- 3 dl mælk, lunt
- 1 æg
- 1 tsk groft salt
- 50g sukker
- 550g hvedemel
- Remonce:
- 200g smør
- 250g brun farin
- 3 psk sirup
- Topping:
- 1/4 piskefløde
- 1 håndfuld M&M's
Instruktioner
Dejen: Smulder gæren og rør den ud i den lune mælk.
Tilsæt den smeltet smør.
Tilsæt æg, sukker, salt og mel. Ælt det godt sammen til en smidig og glat dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Beklæd en bageform på 20x30 cm med bagepapir. Kom dejen i formen og bred den ud med fingrene, så den er ligeligt fordelt i hele bageformen. Lad dejen efterhæve lunt og tildækket i 20-30 minutter.
Remonce: Imens dejen efterhæver laves remoncen.
I en lille gryde over svag varme, smeltes smøren til remoncen. Når smøren er smeltet tages gryden af varmen, og der tilsættes farin og sirup. Rør det godt sammen.
Lav uddybninger i dejen med dine fingre og fordel remoncen i et jævnt lag.
Bag din brunsviger i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 13-15 minutter.
Lad din brunsviger afkøle helt på en bagerist.
Pisk fløden til en let flødeskum og kom flødeskummen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt et fint mønster på hele kagen, og slut af med et drys M&M's.
Nyd den lækre nordjyske brunsviger i godt selskab.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar