I torsdags da vi kom hjem fra endnu en hyggelig, men meget kold dag i København, stod menuen på Indisk daal. Vi fik gæster og der er intet som en omgang farvefin og smagsgod daal. Daal findes helt sikkert i mange forskellige afskygninger, men denne opskrift er min klare favorit – måske det også bliver din nye favorit, you never know.
Daal er ualmindelig nemt at lave og så tager det ingen tid. Det er en total perfekt spise når der kommer gæster, da man både kan underholde og drikke et glas vin under madlavningen, uden at skulle stresse rundt. Det er nu meget rart, at man ikke skal stresse rundt i køkkenet, når der er gæster. Her er det for mig altafgørende at det er nemt og velsmagende mad. Faktisk så snyder en omgang god daal altid, for det smager fantastisk og folk tror altid, at man har stået og kokkereret i flere timer, men næ nej. Det ser ud- og smager af meget mere, end hvad man først lige regner med.
Hvis du ikke er vegetar eller veganer, men måske derimod er fleksiganer som os, eller bare ikke kan undvære dit daglige kød, så smager daal også helt fantastisk med kylling, just saying. Jeg har istedet for kylling tilsat lidt grønkål, som giver lidt ekstra smag og struktur til den lækre daal. Hvis det ikke lige er årstid for grønkål, eller dit lokale supermarked måske ikke har det på hylderne, så kan du med fordel bruge spinat istedet – det smager også helt fantastisk.
Jeg er en sucker for kokos, bare lige så du ved det, hih. Especially den nye kokos skyr fra Cheasy, har vundet mit hjerte. Den er lind, cremet og bare super lækker. Hvis du derimod gerne vil køre stillen 100% vegansk, så kan jeg på det varmeste anbefale, at bruge Alpro kokos yoghurt. Den smager lige så fantastisk som Cheasy’s skyr. Kvickly var desværre bare løbet tør for Alpro’s, så jeg nuppede den fra Cheasy istedet. Den lille detalje skulle ikke ødelægge mine middagsplaner!
Nem indisk Daal med ris og kokos
Print OpskriftIngredienser
- 2 store løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet
- 4 cm frisk ingefær, revet
- 0.5 tsk chiliflager, mængde afhænger af styrke
- 2 spsk gurkemeje
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 350g røde linser
- 1 dåse hakket tomater
- 2.5 dåser kokosmælk
- 8 stilke grønkål, bladene revet i små stykker
- Saften fra 1-2 lime
- Salt og peber
- Til servering:
- Brune ris
- Lime
- Kokos skyr
- Kokosflager
- Rød chili
Instruktioner
Sauter løg, hvidløg og ingefær i lidt olie.
Tilsæt krydderier og lad det stege med i 2 minutter.
Tilsæt linser, de hakkede tomater og kokosmælk. Bring det i kog og skru herefter ned til medium varme. Lad retten simre i 20 minutter indtil linserne er møre. Rør ofte, da linserne nemt brænder på.
Tilsæt grønkål og vend det hele godt sammen. Lad det hele simre lidt videre, til grønkålen er faldet sammen.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Noter
Hvis du ikke kan få fingre i kokos skyr, så kan det med fordel erstattes af almindelig skyr.
Server den rygende varme daal med brune ris, 1 spsk kokos skyr, lidt kokosflager og frisk chili. Hvis du er til koriander, så har jeg ladet mig fortælle, at det også smager helt fantastisk som topping. Jeg kan ikke selv fordrage koriander, så jeg kan ikke bekræfte om det skulle være rigtigt, heh.
Man kan også sagtens server den lækre daal – der varmer så dejligt, med lidt Naanbrød istedet. Det smager altså også helt fantastisk, især på en iskold vinterdag.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme
Ingen kommentar