Imorgen står den på brunch og når vi skal have brunch, så skal der lækkert brød til. Derfor kommer dette super lækre og saftige manitobabrød på bordet.
Mmhhh.
Brødet er super nemt at lave og minder lidt om et godt gammeldags formbrød, som man kunne købe hos bageren. Eller, måske man egentligt stadig godt kan få et gammeldags formbrød hos bageren?
Jeg er tilsyneladende alt for sjælden hos bageren.
Manitobabrødet har en lækker og blød krumme, en vidunderlig smag og et smukt ydre, med afmærkninger efter hævning i hævekurven.
What’s not to like?
Jeg har flere gange lavet dette lækre brød, hvor jeg har forvandlet det, til et syndigt pull apart brød, et sticky hvidløgsbrød eller noget helt tredie. Det er en alsidig opskrift, der er perfekt, til både det søde og det salte køkken.
Prøv det!
Saftigt manitobabrød i hævekurv
Print OpskriftIngredienser
- 50g gær
- 50g smør, smeltet
- 325g mælk, lunt
- 0.5 dl surdej
- 500g manitobamel
- 20g groft salt
- 10g sukker
Instruktioner
Udblød gæren i den lune mælk og tilsæt så smør og surdej.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælte det hele godt sammen i 2 minutter ved lav hastighed. Sæt herefter farten op og ælt det hele godt sammen i 10 minutter, eller til dejen slipper siderne i skålen og samler sig om dejkrogen - lav gerne en glutentest.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord. Flad det forsigtigt ud med hænderne til ca 2 cm tykkelse. Fold toppen ned til midten, efterfulgt af bunden der foldes hen over toppen. Fold dernæst højre side ind til midten, og herefter venstre side ind over den foldede højre side. Vend forsigtigt den sammenfoldet dej, så toppen du foldede, nu vender nedad. Spænd dejen op, ved at bruge tommelfingrene til at skubbe dejen ind under sig selv.
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt og tildækket, i 30 minutter.
Drys køkkenbordet med lidt mel igen. Vend forsigtigt den færdighævet dej ud herpå, uden at slå luften ud af dejen. Del dejen i 2 og fold nu igen dejen, ved at flade det forsigtigt ud med hænderne til ca 2 cm tykkelse. Fold toppen ned til midten, efterfulgt af bunden der foldes hen over toppen. Fold dernæst højre side ind til midten, og herefter venstre side ind over den foldede højre side. Vend forsigtigt den sammenfoldet dej, så toppen du foldede, nu vender nedad. Spænd dejen op, ved at bruge tommelfingrene til at skubbe dejen ind under sig selv.
Drys en generøs mængde mel i din/dine hævekurv, så det er jævnt fordelt.
Løft forsigtigt brødet over i hævekurven, så bunden vender opad. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Tænd ovnene på 220 grader varmluft, med en bageplade i midten af ovnen.
Vend forsigtigt brødet ud på et stykke bagepapir, ved først at lægge bagepapir og derefter en stor tallerken over dejen, og så forsigtigt vende hævekurven om. På den måde vendes dejen nemt ud på et stykke bagepapir, og tallerkenen giver en fast bund, der gør det nemt, at transportere dejen hen til ovnene.
Kom bagepapiret med dejen på, forsigtigt ind i oven på den varme bageplade. Gøres forholdsvis nemt, ved at hælde tallerkenen forsigtigt på skrå, så bagepapiret og dejen glider ned på bagepladen.
Bag brødet i den forvarmet ovn i 35 minutter, eller til brødet har fået en flot mørk gylden farve og lyder hult, når du slår det let i bunden.
Lad brødet afkøle på en bagerist.
Nyd det lækre manitobabrød imens det stadig er lunt, med et blødkogt æg on the side og en kop the, kaffe eller et glas juice i hånden – mums.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar