Morgenmad/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Lækker opskrift på ‘den du ved nok’ grød

Lækker opskrift på 'den du ved nok' grød

Søndag morgen startede meeget langsomt. Ungerne var hos deres mormor og morfar, da R og jeg havde en aftale med hans søskende igår. Det er altid smadder hyggeligt, der bliver spist lækkert mad og drukket lidt for meget vin, hvis du spørg mig, så er det den perfekte opskrift, på en perfekt aften.

Efter alt for lidt søvn og et stadig snurrende hoved, så var det altså godt, at fylde mavsen med en rigtigt god omgang morgengrød, sådan en der ligger sig lidt tungt i maven og giver en dejlig mæthedsfornemmelse,. Jeg bilder ihvertfald mig selv ind, at det er ekstra godt oven på en nat i byen, hih.

Grøden er inspireret af ‘den du ved nok’ kage, måske du allerede har smagt kagen før ? Den smager fantastisk og er altid et sikkert hit til en børnefødselsdag, eller som en lækker fredagskage på arbejdet. Måske jeg egentligt skulle få delt opskriften på kagen med dig, det er da vidst en fejl, at den endnu ikke er kommet på bloggen. Det må der laves om på i løbet af ugen!

Grøden smager virkelig fantastisk og toppingen gør grøden lige lidt ekstra syndig, samtidig med at den giver dig følelsen af lidt ekstra luksus. For helt ærligt, hvor tit kræser vi egentligt om vores morgenmad ? Sådan cirka aldrig her hjemme, ihvertfald ikke i hverdagen, hvor tiden er knap, fordi den varme dyne var lidt for svær at forlade, do you know the feeling ? Har vi alle ikke brug for lidt ekstra luksus engang imellem, jeg har ihvertfald!

Grøden er super nem at lave og det tager ingen tid, så det er bare om at give sig i kast med den, det er altså en rigtigt lækker treat at varme sig på, især på en dag som idag, hvor vejret er mega koldt og haven belagt med sne. Godt nok kun et lille lag sne, men det er der!

kakaogrød med kokostopping

Lækker opskrift på 'den du ved nok' grød

Print Opskrift
Serveringer: 1 Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

  • Du skal bruge følgende til grøden:
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl vand
  • 2 dl kakao fra Naturli'
  • 1 tsk vaniljepulver
  • knsp salt
  • Du skal bruge følgende til kokostopping:
  • Lille klat smørbar fra Naturli'
  • 0.5 dl kakao fra Naturli'
  • 3 spsk kokosmel
  • 1.5 spsk Sukrin gold
  • 1 tsk kakaopulver

Instruktioner

1

kog havregryn, vanilje, salt, kakao og vand op ved høj varme, imens du rør i grøden. Når grøden koger, skrues der ned på medium varme. Lad grøden simre til den har den ønskede konsistens og tag den så af varmen.

2

Samtidig i en lille pande eller gryde ved siden af, smeltes smøren, herefter tilsæt resten af ingredienserne til toppingen. Lad det simre ved medium varme, til din kokos topping har samlet sig.

Server den stadig varme grød, toppet med den lækre choko-bounty topping og måske et lille skvat chocolate topping. Den version elsker ungerne, de kan simpelthen ikke få for meget chokolade, jeg derimod, jeg elsker karamel, så jeg topper den gerne af med et lille skvat toffee topping. Der skal jo være plads til alle vores forskelligeheder og dem er der altså mange af, når man er en familie på 5, hih.

lækker opskrift på chokolade havregrød

//Indlægget indholder affiliate link//

5 Kommentar

  • Reply
    Annett Rimmen
    12. april 2018 at 13:19

    Hej
    Det lyder lækkert, jeg har ikke prøvet endnu, men vil lige spørge om det virkelig er 2 dl. Cacao, det lyder voldsomt til 1 dl. Havregryn og 0,5 dl. vand.
    Mvh,
    Annette

    • Reply
      Camilla
      12. april 2018 at 13:30

      Hej Annette
      Det er helt korrekt 😊 Når man laver en ‘almindelig’ havregrød, laver man den altid 1:2. Jeg kommer dog en halv deceliter ekstra i, da jeg synes at grøden bliver mere lind og lækker i konsistensen.
      Mvh Camilla

  • Reply
    Camilla
    8. marts 2020 at 20:22

    Hejsa.
    Det lyder rigtig lækkert, men jeg må altså også stille spørgsmålstegn ved kakaomængden?? 2 dk. kakao lyder af rigtig meget, det er mere end i en hel chokoladekage😱 Kan det virkelig passe?
    Og så skriver du, at du kommer ekstra i (ved ik om du mener vand eller havregryn, men går ud fra, at du mener havregryn, når den bliver mere lind), men der skal kun bruges 0,5 dl. vand? Jeg kan ikke helt få målene til at hænge sammen🤔
    Vil ellers rigtig gerne prøve opskriften🤗
    Mvh. Camilla

    • Reply
      Camilla
      8. marts 2020 at 20:24

      Undskyld, der skulle have stået, at jeg gik ud fra, at det var en halv dl. ekstra vand og ikke havregryn!

    • Reply
      Camilla
      21. marts 2020 at 11:34

      Hej Camilla
      Grøden laves helt korrekt af 2 dl kakao, 0.5 dl vand og 1 dl havregryn. Det er ikke kakaopulver du skal bruge, men rigtigt kakao fra Naturli’, jeg tror måske det er det du er blevet forvirret over 😉Du kan også bruge den billige kakao fra Netto eller en Mathilde kakao – mærket er egentligt underordnet.
      Jeg håber mit svar kan bruges 😊
      Mvh Camilla

    Skriv et svar