Aftensmad/ Opskrifter/ Vegetarisk

Lækker frokost bestående af tundeller og sprød salat

Lækre tunfrikadeller

Tundeller er en ny ting for mig, men WOW hvor smager det bare helt vidunderligt. Og vindunderlig er lige præcis, det jeg har brug for, efter pressemødet igår!

Bare tanken om forlængelsen af restriktionerne og det, at jeg fortsat er hjemsendt til d. 5/4, gør mig SÅ træt. Så for at få humøret lidt op, blev det til en lækker frokost, med skønne tundeller og en simpel, men ret så lækker og sprød salat.

Opskriften er til 3 personer da vi stadig har K hjemme – gad vide hvornår han skal i skole igen? Han tror selv, at han først skal tilbage i skole, efter påske. Jeg håber inderligt, at han får lov at komme tilbage d. 15/3, når der forhåbentligt åbnes yderligere op.

Nårh! Tilbage til opskriften..

Opskriften kan med fordel ganges op, så der er nok til hele familien. Tundellerne er super lækre, nemme at lave og kan spices yderligere op med endnu flere krydderrier, hvis du er til det krydrede køkken. Salaten er super simpel, for simpel er min ven i øjeblikket, hihi. Salaten er fuld af smag og passer perfekt til tundellerne – a match made in heaven.

tundeller og sprød salat

Lækker opskrift på tundeller og sprød salat

Print Opskrift
Serveringer: 3 pers.

Ingredienser

  • Tundeller:
  • 2 dåser tun i vand
  • 3 æg
  • 1 tsk karry
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 gulerod, fintrevet
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk frisk chili, finthakket
  • Olie til stegning
  • Salat:
  • 1 hoved spidskål, fint snittet
  • 3 håndfulde spinatblade, grofthakket
  • 3 spsk aioli
  • 3 dl cherrytomater, halveret
  • Eventuelt 1 hvidløgsflute

Instruktioner

1

Tundeller: Hæld vandet fra tunen og fin-del den. Kom tunen i en skål og tilsæt resten af ingredienserne til dellerne, og bland hele dem sammen.

2

Form 6 tundeller af farsen. Der er måske lidt væske fra æggene tilovers i skålen, men det er helt ok.

3

Steg tundellerne i lidt oliven olie, ved medium-høj varme i 5-10 minutter. Husk at vende dem undervejs.

4

Salat: Bland alle ingredienser til salaten godt sammen, så alt salat er dækket i lidt aioli.

5

Server den sprøde salat med de varme tundeller, og eventuelt et stykke hvidløgsflute on the side.

Jeg toppede den sprøde salat, med lidt frisk karse og et lille drys karry – bare fordi.

Rigtig god fornøjelse.

Tunddeller

Ingen kommentar

Skriv et svar