Så blev det atter den tid på året, hvor vores færdigbrygget snaps skal se dagens lys. I år har vi lavet 4 forskellige snaps og idag, vil jeg dele vores opskrift, på en lækker og sød figensnaps.
Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi ville stå i en ny lockdown situation. Så da vi gik igang med at brygge hjemmelavet snaps tidligt på foråret, havde vi ikke forudset, at vi måske ikke kunne holde en normal jul.
Nu står vi så i december måned og må erkende, at julen langt fra bliver den normale vi kender, og de traditionelle julefrokoster er aflyst. Så vores hjemmebrygget snaps, tager vi selv hul på her hjemme i år, og så håber vi på at kunne tage revanche næste år – vi krydser alt hvad vi kan.
Den første snaps vi gik igang med at brygge i år, var denne ret så lækre figensnaps. Mine forældre har et KÆMPE figentræ i deres hus i Rom, så jeg havde lokket min far til, at tage et par friske figner med hjem til os.
Det er lidt hyggeligt, at kunne lave mad, snaps og desserter, på hjemmedyrket frugt og grønt fra egen have. Fignerne er jo også fra egen have, bare en have i et andet land, heh.
Denne figensnaps er en af de snapse, der hurtigt kan laves, hvis du skulle have glemt at lave din egen snaps til julebordet. Man kan faktisk nøjes med at lade den trække i 2 uger – just so you know.
Det er en snaps lige efter mit hoved. Nemlig en snaps med masser af smag og en snert af sødme – Mums. Hvis du er til
Hjemmelavet figensnaps
Print OpskriftIngredienser
- 1 flaske klar Brøndum eller vodka á 70 ml.
- 8 friske figner, skåret i kvarte
Instruktioner
Kom snaps og figen i et stort sylteglas og lad den trække 3-4 uger. Sørg for at glasset står mørkt imens den trækker.
Filtrerigstidspunktet kan variere og nogle vil måske lade deres snaps trække længere tid end 4 uger. Hvis du er i tvivl om hvornår snapsen har trukket længe nok, så smag på den.
Når snapsen har trukket det den skal, så filtreres snapsen igennem et kaffefilter, hældes over på en flaske og stilles på køl.
Nyd snapsen iskold og til en lækker omgang smørrebrød.
Velbekomme.
1 kommentar
Melina Sejersen
18. august 2024 at 13:29Hej Camilla
Jeg er så heldig at have et kæmpe figentræ i min egen baghave 🙂 Fignerne er klar nu og jeg vil prøve at lave den figensnaps, som du skriver om. Men kan den holde sig til årets julefrokoster? Ved du det? Eller mister den smag / bliver sprittet undervejs?