Er du på jagt efter en chokoladekage der er perfekt til både fest og hverdag, så er du kommet til rette sted.
Denne chokoladekage, vil jeg vove at påstå, er verdens bedste!
Det er til dato, den bedste chokoladekage jeg har fået. Shiit den er vild! Og jeg er ikke alene om at have det sådan, hihi.
Ungerne er tossede med den og den er allerede på menuen igen imorgen. Imorgen giver vi den dog et lille twist – et forsøg, og hvis den bliver vellykket, så finder den også vej til bloggen. Den får et twist, så den kommer lidt mere ned i børnehøjde, eller, det er ihvertfald planen, hih.
Det er en utrolig lækker chokoladekage, med en saftig og fyldig krumme, en kompakt kage, hvor et lille stykke rækker langt.
Det er en utrolig nem kage at lave og det tager ingen tid, at bikse den sammen. Både store som små, kan være med på opskriften, så gør det til en hyggelig stund og lav kagen sammen som familie.
Den syndige chokolade ganache, kan med fordel erstattes af en klassisk glasur, hvis du ikke er til chokolade, toppet med ekstra chokolade.
Jeg ELSKER chokolade, som du nok godt kan fornemme ud fra opskriften, hih.
Den absolut bedste chokoladekage med ganache
Print OpskriftIngredienser
- Chokoladekage:
- 3.5 dl hvedemel
- 2.25 dl sukker
- 0.5 dl kakaopulver
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk æbleeddike
- 0.75 dl solsikke- eller rapsolie
- 2.25 dl kold vand
- Ganache:
- 200g mørk chokolade af godt kvalitet, grofthakket
- 2 dl piskefløde
Instruktioner
Sigt alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt de våde ingredienser og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt bageform á 20x20 cm.
Bag kagen ved 175 grader varmluft, i 30 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Kom hakket chokolade og piskefløde i en lille gryde, og varm op under omrøring ved medium varme, indtil chokoladen er smeltet og du har en lækker og glat ganache.
Fordel din ganache i et jævnt lag, på den afkølede kage.
Nyd den lækre chokoladekage som den er, eller gør den ekstra luksuriøs, ved at toppe den op med 1 kugle vanilje- eller chokoladeis – mums
Velbekomme.
Ingen kommentar