Forleden havde jeg lyst til, at kredse lidt ekstra om aftensmaden. Få mine bekymringer på afstand, slået tankemylderet fra og bare fokusere på en god podcast og en omgang lækker aftensmad.
Der er for mig, ingen bedre måde at koble fra på, end ved at stå i mit køkken og lave lige præcis det jeg har lyst til. Oftes er det kage eller andet bageværk, men denne gang var det en lækker pastaret der trak i mig.
Det er en cremet pastaret med grøntsager, varme krydderier, og en lækker sprød parmesan chicken. Den sprøde kylling, komplimentere den cremede pastaret helt perfekt.
Det er en virkelig crowdpleaser.
Retten er dejlig nem at lave og hvis du ikke er til det krydrede køkken, så skru lidt ned for mængden af chilipulver og cayennepeber, i dit hjemmelavede cajun krydderimix. Hvis du ikke laver dit eget cajun krydderimix, så skru lidt ned for mængden og smag til undervejs.
Det er den perfekte ret på en gråvejrsdag.
Cremet parmesan chicken pasta ala Camilla
Print OpskriftIngredienser
- 600g kyllinginderfilet
- 2.5 dl panko
- 3 dl parmesan, revet
- 4 spsk olivenolie
- 500g pasta
- 1 løg, hakket
- 2 peberfrugter, snittet
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 4 spsk cajun krydderi
- 5 dl mælk
- 1.5 dl kokosmælk eller fløde
- 50g flødeost - jeg bruger philadelphia
- Salt og peber
- 2 spsk persille, hakket
Instruktioner
Kog pasta efter anvisning på pakken.
Imens bankes kyllinginderfilerne forsigtigt med en kødhammer eller kagerulle, så du får et jævnt og fladt stykke kød - pas på ikke at slå det for meget, så kyllingefileterne bliver smadret.
Bland panko og 1 dl parmesanost godt sammen i en skål, og vend begge sider af kyllingefileterne i det, så de er helt dækket af panering.
Steg kyllingefileterne i 2 spsk olivenolie ved medium-høj varme, indtil de er gyldne og gennemstegt.
Imens kyllingen steger, så kom løg i en tykbundet gryde og sauter i 2 spsk olivenolie ved medium-høj varme, til løgene er blevet bløde og transparente. Tilsæt peberfrugt og hvidløg og sauter i yderligere et par minutter, til peberfrugterne er blevet bløde. Tilsæt cajun krydderi og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt mælk, kokosmælk og flødeost, og pisk det godt sammen, til en jævn og glat sauce. Lad saucen simre i 5-8 minutter, indtil den er let tyknet.
Tilsæt 2 dl parmesanost til sausen og rør det godt sammen, til osten er inkorporeret og du har en homogen sauce. Smag til med salt og peber.
Tilsæt den kogte pasta til saucen og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 3-5 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt persille.
Server den cremede pasta, toppet med den sprøde kylling.
Noter
Hjemmelavet cajun krydderimix: Bland 2.5 spsk paprika, 2 spsk hvidløgspulver, 1 spsk løgpulver, 1 spsk oregano, 1 spsk timian, 1 spsk chilipulver, 1 spsk cayennepeber, 1.5 spsk groft salt og 1 spsk peber, godt sammen.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar